El Ple de l’Ajuntament d’octubre va deixar constància que a la nostra ciutat es governa en un tripartit PSC, CIU i C’s votant en bloc.

Un govern contra l’oposició amb la presentació de dues esmenes a la totalitat, que dóna l’esquena a les solucions contra la malnutrició infantil i a la defensa dels barris en el traçat dels busos.

Un govern que va donar via lliure a la polémica concesió del servei de menjadors escolars a l’empresa SERHS. “Ens estem jugant 4 anys de menjar pels nens i nenes de la nostra ciutat.” va explicar Xavi Matilla en una de les seves intervencions. No serveixen les decisions improvisades no orientades al ciutadà; no serveix amagar-se en la gestió anterior per no fer front a temes cabdals de la nostra ciutat. S’ha de fer política, s’ha de tenir projecte centrat en la gent.

Una nova forma de governar, la de l’esmena a la totalitat, que mostra la manca de valentia del govern per votar NO, perque es discuteixin temes com les beques menjador.

Una forma de governar sense voluntat de deixar que la ciutadania participi, sense projecte. “No és una discussió tècnica, apliquem el sentit comú i governem per a la nostra ciutadania” va replicar Xavi Matilla.

Un Ple que va deixar palès que la política és un tema de prioritats. Per donar resposta a la situació d’emergència social es demanava que el pressupost tingués una partida per cobrir el 100% de l’import de les beques menjador, tenint en compte que de les 2.108 concedides, només 35 han estat al 100%. Un equip de govern, amb el suport de Ciutadans, que pot perdonar un cànon a l’empresa que té els drets del Terrassa F.C i rebutja destinar part del pressupost a garantir les beques menjador pels nens i nenes de la nostra ciutat.

Com a plataforma ciutadana hem de donar resposta a la situació de paràlisi o inèrcia que arrossega el govern de la ciutat. Cal posar les institucions al servei de la gent, renovar l’agenda de solucions, prioritzar els barris, defensant amb valentia els interessos de la ciutadania, així com la qualitat dels serveis públics.

El pacte PSC i CIU no va fer possible iniciar una nova etapa a la ciutat, amb un govern de canvi amb ERC i el suport de la CUP. Tot i les dificultats, mantenim, des de l’oposició, la mateixa voluntat de fer avançar Terrassa, una voluntat de canvi.