El diumenge 26 de maig ens juguem el futur de la nostra ciutat. Moltes persones a Terrassa hem pres consciència que el canvi és inajornable. Recordem que ja fa molt de temps aquesta ciutat millorava, però ara ja fa massa anys que s'ha estancat, està paralitzada. Durant aquests darrers quatre anys s'ha constatat l'esgotament i la incapacitat del PSC per continuar liderant aquesta ciutat. Incapaços d'aportar cap solució als problemes de la ciutat, incapaços fins i tot de garantir el funcionament de serveis bàsics com la neteja, que és el mínim que s'espera d'un ajuntament. Crec honestament, que ho intenten, que veuen els problemes i que creuen que s'han de solucionar. El que passa és que després de 40 anys al poder, s'han acabat les forces i les idees i predomina el confort, la inèrcia les solucions fàcils, fer el que s'ha fet sempre.

Diumenge ens juguem que a l'Ajuntament de Terrassa els de sempre continuïn fent el de sempre i que els problemes continuïn igual o que entri gent nova i comencem a fer coses noves per solucionar els problemes i obrir nous reptes. Ens hi juguem que governin persones que sovint anteposen interessos de partit als interessos de la ciutat i pacten amb qui sigui per mantenir el poder, o que governi una força nova, de gent preparada, honesta, feminista, valenta amb futur com és la gent de Terrassa en Comú, que treballaran incansablement pel que realment necessita la gent de Terrassa.

Proposo a tots els terrassencs i terrassenques que no ens resignem a la ciutat grisa i aturada que ens han deixat els últims anys del PSC. Gràcies a l'aparició de Terrassa en Comú existeix per primera vegada en aquesta ciutat una veritable alternativa progressista al PSC. Terrassa en Comú ha demostrat que no va arribar per fer de crossa d'un PSC esgotat i conservador, tal com van fer altres forces en altres moments, sinó que va arribar per liderar un nou projecte progressista i modern per Terrassa.

Durant aquests 4 anys Terrassa en Comú ha treballat de valent per la ciutat, i ja hem aconseguit canviar coses però ara volem anar més enllà. Volem recuperar la política municipal. Aquest ajuntament porta ja massa anys actuant com si fos un gestor de serveis i tractant a la ciutadania com si fossin clients. Fent de tap a moltes iniciatives interessants que apareixen a la ciutat. Volem un Ajuntament que aporti idees i visió política. Que sigui capaç de solucionar els problemes de la ciutat, garantir drets bàsics i alhora ajudar que totes aquelles persones que tenen iniciatives per millorar la ciutat les puguin desenvolupar. Ens proposem construir un nou projecte de futur per Terrassa estructurat en 5 eixos: equilibrar tots els barris de la ciutat i reduir desigualtats, impulsar l'activitat econòmica i crear ocupació, feminitzar la política, fer una ciutat més amable i modernitzar l'administració.

Aquestes eleccions municipals van de canvi, de com es produirà aquest canvi. No van de substituir un partit per un altre, o un candidat per un altre, sinó de qui té el millor projecte de futur de per a Terrassa. Un veritable canvi per Terrassa requereix tres condicions. La primera, que el lideri gent nova amb noves idees, una nova generació que no caigui en la inèrcia dels que ja porten molts anys a l'ajuntament i poden caure en l'acomodament, el confort. Que sense cap motxilla a sobre signifiqui una veritable renovació d'actitud i de polítiques. Que tinguin la capacitat de pensar en gran i d'imaginar un futur per a Terrassa. La segona, que sigui un canvi de progrés. Terrassa és una ciutat de gent treballadora. En aquest sentit PSC i ERC s'assemblen més del que volen reconèixer.
(Cap dels dos s'atreveix a afirmar que garantiran un govern d'esquerres). I la tercera, que l'alcalde de Terrassa tingui tots els barris de Terrassa al cap i que no es miri la ciutat només des del centre. No podem continuar tenint un alcalde que pensi Terrassa únicament des del centre. Terrassa ja no és la ciutat de finals del segle XX amb un centre i una perifèria. Ha crescut molt i amb 220.000 habitants ha esdevingut una ciutat gran. Ara necessita construir un nou projecte de ciutat d'acord amb aquesta nova dimensió i per a tots els seus barris. L'única opció que pot guanyar aquestes eleccions i que pot garantir renovació i transformació per Terrassa, que pot garantir un govern de progrés i que pot garantir un projecte de futur per a tots els barris de Terrassa és Terrassa en Comú.
Terrassa en Comú ha demostrat que està preparada per liderar una nova etapa i posar les bases de la Terrassa del futur, la Terrassa dels 220.000 habitants, la Terrassa dels seus barris, la tercera ciutat de Catalunya que vol i aspira a ser referent. Per això us convido que confieu en un equip de gent honesta, valenta, feminista, amb forces i ganes de treballar per Terrassa, i el més important amb noves idees per construir el futur. Us convido a confiar en Terrassa en Comú.

Xavier Matilla Ayala
Candidat a l'alcaldia de Terrassa en Comú