Terrassa en Comú presenta al ple d'avui una proposta, conjuntament amb el PDeCAT, perquè el Tribunal Suprem executi la sentència referent a l’Impost d’actes jurídics documentats. Des deTerrassa en Comú hem incorporat un segon acord on s'insta al govern del President Pedro Sánchez a modificar la normativa per deixar clar que les despeses de constitució de les hipoteques els han de pagar els bancs, i que per això sigui possible es modifiqui la legislació vigent.

Celebrem que el Govern de Pedro Sánchez critiqui la revisió de la sentència, ara cal modificar la llei perquè quedi clar que qui ha de pagar l'impost són els bancs, això depèn del Govern i es pot fer demà mateix. El Govern Sánchez no es pot quedar de braços plegats davant d'una crisi que afecta la credibilitat de tot el sistema democràtic. I esperem que el PSC Terrassa doni suport a aquesta proposta i exigeixi públicament al Pedro Sánchez aquesta modificació.

La rectificació històrica del Tribunal Suprem ha posat de manifest que l'Estat de Dret acaba allà on comença el poder de la banca. La crisi de legitimitat que ja fa tant de temps que afecta el poder judicial ha sofert el revés definitiu amb aquesta rectificació històrica. Creiem que és una presa de pèl que el magistrat responsable de la rectificació estigués dos anys contractat per un Col·legi universitari depenent de la banca. Ens sumem a la petició de Jueces por la Democracia exigint la seva dimissió immediata.

Tenim una banca morosa que és un llast i que cada cop es va engrossint més el seu deute amb la ciutadania. No només parlem dels 60.000 milions d'euros del rescat que mai se'ns ha tornat, ara estem parlant de tots els impostos que no pagaven i se'ns endossa als que complim mes a mes amb la nostra contribució.