El Ple Municipal extraordinari de setembre ha donat el tret de sortida al nou curs polític a la nostrea ciutat. Un Ple amb un únic punt del dia: l’aprovació de la documentació i presentació de la sol.licitud a la convocatoria del Projecte d’Especialització Competitiva Territorial de Terrassa (PECT).

Els objectius del PECT són, per una banda, “desenvolupar iniciatives pioneres en l’àmbit socio-sanitari com a palanques per a incentivar solucions tecnològiques innovadores, incorporant-hi el teixit empresarial i generant nova activitat econòmica i, per l’altra, generar un ecosistema innovador referent a Catalunya i al sud d’Europa que desenvolupi el concepte living lab especialitzat en salut, que generi riquesa, talent i ocupació al territori”.

Des de Terrassa en Comú creiem que la ciutat de Terrassa ha canviat molt en els darrers anys i el model no ha canviat en la mateixa lógica. Demanem que es faci un seguiment de totes les accions que es duran a terme. Aquest projecte té un objectiu final de creació de llocs de treball, però no s’aconsegueix; només es crearien 9.

Hem de repensar què volem fer, com podem crear llocs de treball a la nostra ciutat, hem d’ incorporar nous actors, una nova manera de fer amb projectes innovadors que realment incorporin les experiències més innovadores de la nostra ciutat