Terrassa en Comú ha presentat l’acord de Junta de Portaveus per cedir el Cinema Catalunya a la iniciativa solidària del programa de televisió “Salvados” per estrenar el programa dedicat a l’Astral, el vaixell de salvament de l’organització Proactiva Open Arms. El programa de televisió “Salvados” s’ha embarcat amb l’Astral per enregistrar un programa sobre la tasca que duen a terme i explicar la crisi humanitària que es viu a les aigües del Mediterrani. 

Davant la crida de “Salvados” a exhibidors i propietaris de sales per estrenar el programa sobre l’Astral amb la finalitat de finançar la tasca de Proactiva al Mediterrani i atès el compromís de l’Ajuntament de Terrassa en l’acollida als refugiats demanem a la Junta de Portaveus oferir al programa de televisió “Salvados”  les sales del Cinema Catalunya per dur a terme la iniciativa solidària per estrenar el programa dedicat al vaixell Astral abans de la seva emissió per televisió i divulgar la iniciativa a través de la taula de refugiats i del Consell de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Terrassa.

Proactiva Open Arms  és una de les organitzacions que ha decidit fer front a la situació provocada per la política de fronteres de la Unió Europea i la manca d’establiment de vies segures per a l’acollida de refugiats i dur a terme diferents projectes de salvament al Mediterrani. El darrer projecte ha sigut l’adquisició d’un vaixell - l’Astral-  per estendre la seva tasca a les rutes entre Líbia i Itàlia per salvar a les persones que busquen refugi a Europa.