El ple municipal de juny ha aprovat les dues de les propostes presentades per TeC. La primera per incloure en la contractació pública mecanismes de lluita contra el frau fiscal i l'evasió d'impostos via paradisos fiscals. Des de TeC creiem que la idea dels paradisos fiscals és incompatible amb la democràcia. La ciutadania demana unes polítiques tributàries que permetin que els ingressos que obtenim a les ciutats reverteixin en serveis pel conjunt de la ciutadania.

Aquesta proposta, la primera de tot un seguit de propostes que presentarà TeC per incorporar criteris socials i responsables en els mecanismes de contractació pública. Uns mecanismes que permetin des de l'Ajuntament sumar esforços per un canvi de model econòmic i de desenvolupament amb una clàusula essencial per a la contractació pública amb l'obligació de declarar les activitats en paradisos fiscals segons la llista oficial elaborada per la Unió Europea i l'estat Espanyol.

La proposta de resolució per a actuacions urgents, per part de l'Ajuntament de Terrassa, per garantir el dret a l'habitatge i als subministraments bàsics, presentada juntament amb la CUP, també ha estat aprovada pel ple de juny.

Entenem que, d'acord amb la voluntat mostrada pel món municipal en les darreres setmanes, és coherent i imprescindible coordinar accions i calendaritzar-les per fer realitat els anomenats objectius, complint amb el compromís públic i notori que les anomenades administracions han assumit enfront de la ciutadania.

Una proposta que recull les mesures urgents que el grup promotor de la ILP està exigint a diferents Ajuntaments de Catalunya i a la Generalitat per fer efectiu el dret a l'habitatge i als subministraments. 

Des de TeC seguirem treballant en garantir el dret a l’habitatge i als subministraments bàsics i en lluitar contra el frau fiscal temes clau al ple de juny

Podeu veure el vídeo del Ple Municipal a: https://www.youtube.com/watch?v=oxb7FCtI8W0