Divendres van estar a Terrassa, la meva ciutat natal i de residència. Per mi és un orgull i alhora m'imposa molt, moltíssim ser allà amb els meus conciutadans, amb amics i família. Aquests dies de companya he voltat força, he vist la il·lusió i l'alegria en les cares de la gent. He estat en places i mercats de pobles i ciutats i he pogut constatar que això que estem construint és molt gran. Viure aquesta Terrassa en comú és i ha estat, sense dubte, un dels grans projectes de la meva vida, ara poder més arribar més enllà en comú, una gran responsabilitat.

Després de 9 anys de retallades i de 4 anys de govern del PP els nostres serveis públics han quedat molt tocats i el nostre, ja de per si feble, estat del benestar, ferit de mort. A l'estat espanyol hi ha més de 13 milions de persones sota el llindar de la pobresa i a Catalunya una de cada quatre catalans està en risc de pobresa i exclusió social. 9 de cada 10 contractes del passat mes de maig són temporals. Canviar de polítiques vol dir tornar a mirar a la gent i no als mercats. Bo, dir revertir la precarització que ens han imposat i que pateixen les dones, els joves, els autònoms, els estudiants, la gent gran. Vol dir dur a terme un rescat social pels que més ho necessiten i també ajudar les persones que s'aixequen d'hora al matí per anar a treballar i, tot i així, no arriben a final de mes.

Les ciutats són la primera línia de foc de l'emergència social i en l'atenció de les necessitats de la ciutadania. No volem deixar-les soles. Els ajuntaments són les administracions que més i millor sostenen el pes de la crisi, sense els recursos suficients per afrontar-ho amb garanties. Una de les principals raons d'En Comú Podem és el municipalisme. És de les ciutats i dels pobles d'on ha sortit la nostra veu i on hem començat aquest camí que n'ha de dur a vèncer el Partit Popular diumenge 26.

Som gent comú, que ve dels moviments socials, del món social, de la universitat, del carrer, departits i organitzacions diverses i que vam decidir que volíem deixar de ser simples espectadors. Fer el pas i implicar-nos per canviar les coses, per posar la política al servei de la gent i la gent al centre de la política.

Una política que rescati les persones i garanteixi la igualtat i reverteixi la precarietat que ens han imposat, aprofitant la crisi que no és una crisi i ho saben que és una estafa.
Una política per a la qual des de la qual i en la que la gent pugui decidir sobre el que l'afecta, el dret a decidir i el referèndum siguin una realitat. Pedro Sánchez ha dit "esto es lo que ocurre ciando se consulta a la ciudadanía" i va afegir "cuando se traslada a la ciudadanía los problemas que deben ser resueltos por los políticos". I no li cau la cara de vergonya! Doncs li diem que no som menors d'edat i que ni que ho fóssim, volem democràcia real i no aquest paternalisme i aquesta condescendència, que no són altres que permís i carta blanca per fer i desfer sobre les nostres vides com han fet o permès deixant-nos a les fosques i a la intempèrie i pactant en una nit, amb el partit popular una reforma de la Constitució de l'article 135 que ens prenia allò nostre i ho regalava als altres, amb total impunitat.

Dels carrers als ajuntaments i dels carrers al Congrés. Hem de deixar clar que entre totes I tots, que el canvi és imparable i que aquest canvi vindrà de la gent de Catalunya, també de la que suma per multiplicar, d'aquesta aliança fraterna amb altres pobles de l'estat. Vindrà el canvi, perquè diumenge tornarà a guanyar la gent.

Dissabte hauran reflexionat els lladres, els corruptes, els fariseus i els pocavergonyes i els incapaços. La por ha canviat de bàndol.

Agnès Petit
Candidata En Comú Podem