Avui hem fet roda de premsa conjunta En Comú Podem, amb Agnès Petit (candidata número 11 d'ECP) i Terrassa en Comú, amb Xavi Matilla (portaveu del Grup Municipal). La roda de premsa ha estat centrada en la presentació dels 10 punts prioritaris del programa d'ECP i la seva aplicació a la ciutat. "Hem de posar la política al servei de la gent;  posant la gent al centre de la política" ha declarat Petit. 

"10 punts programàtics que són la garantia d'un govern per acabar amb les polítiques del PP. (...) Referèndum com la millor solució; pla de rescat i emergència social; creació d'ocupació que acabi amb la precarietat; blindatge dels serveis públics; lluita contra la corrupció i els paradisos fiscals; garantir el dret a l'habitatge; lluita contra el canvi climàtic; una política feminista i de lluita contra la LGTBIfòbia; dret d'asil i dignitat per a les persones migrants i els ajuntaments com la veritable xarxa de ciutadania" ha remarcat Agnès.

"L'escenari on es porten a terme aquestes polítiques és l'àmbit municipal. De les candidatures municipalistes i ECP compartim el mateix esperit: la preocupació per l'emergència social i la voluntat per canviar. (...) L'emergència ha estat una prioritat del primer dia amb propostes de TeC com les beques menjador, la renda municipal bàsica, el dret a l'habitatge, unes mesures que canalitzen la preocupació per l'emergència social" ha explicat Matilla.

Pel que fa a transformar la ciutat, "hem de canviar el model de ciutat que ens ha portat a aquesta emergència. Els serveis bàsics han de ser blindats i de qualitat" ha declarat Matilla. "TeC ha presentat propostes per vetllar per la qualitat de l'educació pública, la sanitat pública de qualitat, la regeneració democràtica, amb una Comissió de Transparència a la ciutat per primera vegada, contra els paradisos fiscals, etc. (...) Canviar el model de ciutat cap a un més saludable, apostant per les tecnologies més sostenibles, per la revalorització dels barris, una aposta per fer de Terrassa una ciutat feminista i que lluiti contra la LGTBIFòbia i fer de la nostra ciutat una ciutat d'acollida" ha explicat Matilla.