La candidatura municipalista Ciudad Futura està de visita oficial per diferents ciutats de l'Estat espanyol on hi ha presència de candidatures ciutadanes del canvi. Aquests diez s'han reunit amb candidatures del canvi com BeC. Ahir va ser el torn de Terrassa en Comú on van poder explicar el seu projecte i els propers reptes de les candidatures.

"Nuestro movimiento empezó en Rosario por los desalojo. Son movimientos sociales que se ponen al hombro lo que los partidos han dejado de lado. No nos podemos quedar sólo en el discurso, debemos pensar en la ciudad futura que queremos para mañana" va comentar el regidor de Ciudad Futura a Rosario, Juan Monteverde a la roda de premsa. On va afegir que "la clave de los que está sucediendo es mostrar que la política es cosa de todos y no de unos pocos".

Ciudad futura va irrompre a les darreres eleccions a la ciutat de Rosario, la segona ciutat en nombre d'habitants d'Argentina,  quedant com una de les principals forces de l'oposició, amb tres regidors.

"Per poder transformar la realitat i la societat hem de tenir un model de ciutat, a Terrassa l'equip de govern no el té. D'aquesta manera és difícil transformar la societat. Si agafem l'exemple de Ciudad Futura, ja només el nom ho diu tot: un model de la ciutat que volen" va comentar Xavi Martínez.

En ser preguntat pel model de municipalisme, el president del partit, Antonio Salinas va respondre que "el municipalismo ha de ser autóctono. Tiene unas claves fundamentales como son la transparencia, la horizontalidad, la ética, la voluntad del bien común, pero no tenemos un manual a seguir".