Volem destacar 4 fets importants del Ple Municipal d'abril celebrat ahir.

Es va aprovar per unanimitat un acord que garanteix l'estabilitat laboral dels treballadors/es de Mina, independentment del model de gestió que s'acabi aplicant. Celebrem l'acord, des de TeC sempre hem defensat que la municipalització del servei que proposem serà possible amb el coneixement i la continuïtat dels treballadors/es de Mina.

L'alcalde de Terrassa, el Sr. Jordi Ballart per primera vegada en un ple i de manera unívoca, va manifestar el seu posicionament a favor de la municipalització del servei de gestió d'aigua de Terrassa. Benvingut! Ara hem de treballar plegats per fer d'aquest posicionament compartit una realitat.

Es va aprovar per unanimitat la proposta de resolució presentada per Terrassa en Comú en defensa de la Sanitat Pública a Terrassa i per al finançament adequat del CST. Això no obstant, una esmena presentada per PSC i CiU i recolzada per Cs va alterar el text original en aquells punts que feien referència directa a les obligacions i responsabilitats que té el govern de la ciutat: obligació dels representants municipals al consell de govern del CST, entre ells l'alcalde, a informar a tots els grups municipals i responsabilitat de tenir coneixement de l'estat actual de la sanitat a Terrassa. Una vegada més l'equip de govern utilitza l'estratègia de l'esmena per evitar rendir comptes de les seves responsabilitats quan s'exigeixen a través de propostes de resolució. I una vegada més ho fa amb el recolzament fàcil de Ciutadans. De la mateixa manera que van actuar conjuntament perquè no prosperés la proposta de TeC de crear una Oficina de Promoció Europea orientada a fomentar els vincles entre programes europeus, coneixement i petites empreses de la ciutat. És una realitat que en cada ocasió que l'Ajuntament pot avançar en propostes de millora i de canvi de model que Terrassa necessita, el tripartit PSC-CiU-Ciutadans ho evita. Ciutadans és la crossa perfecta i fàcil d'un govern que prefereix el seu confort present a treballar propostes de futur, que prefereix defensar els interessos dels poders econòmics de la ciutat a defensar els drets bàsics dels terrassencs/ques.

Des de TeC seguirem treballant en propostes de futur que ens permetin avançar col·lectivament, en la defensa dels drets bàsics de tots/es els /les terrassencs/ques i seguirem denunciant la inoperància, la mala gestió, la mediocritat, la falta de model i propostes que ajudin a la ciutat a sortir del sotrac en què ens trobem per un equip de govern que es preocupa més per controlar i mantenir-se, que per governar per a la gent.