Terrassa en Comú presentarà a la Junta de Portaveus un acord per demanar fer una declaració institucional de repulsa a les declaracions fetes per l’escriptor i membre de la Real Academia Española, Sr. Félix de Azúa contra l’alcaldessa de Barcelona, Sra. Ada Colau que pretenen denigrar les dones que ocupen càrrecs electes. L’acord també contempla demanar per escrit a la RAE l’expulsió immediata del Sr. Félix de Azúa com a membre de la institució. Una institució  que no pot transmetre valors predemocràtics, classistes i masclistes.

La nostra ciutat va ser declarada ciutat feminista al darrer Ple Municipal, hem d’aplicar amb la seva màxima expressió i ser coherents amb aquesta declaració. Som una ciutat on hi ha moltes dones exercint diàriament professions, com la de peixatera, amb la màxima dignitat i orgull, que es poden haver sentit ofeses i insultades. Dones que construeixen Terrassa dia a dia.

Les primeres declaracions fetes a la revista Tiempo el passat dia 1 d’abril van mostrar una falta de respecte i una misogínia cap a l’alcaldessa de Barcelona i vers totes les dones que exerceixen feines considerades “deshonroses” per l’acadèmic. Declaracions que ha continuat fent a Voz Populi el 4 d’abril o a El País el dia 5, per citar-ne només els principals.

Terrassa ha d’aplicar en la seva màxima expressió la declaració de ciutat feminista. Les dones construeixen, dia a dia, la nostra ciutat.