El ple municipal de març ha aprovat les dues propostes de resolució presentades per TeC fent de Terrassa una ciutat molt més saludable, habitable, justa i al servei de les persones.

La proposta de rebuig a l’acord Unió Europa – Turquia, a la gestió de la UE i del govern espanyol de la crisi i per prendre accions municipalistes de solidaritat i cooperació per fer front des de Terrassa a la crisi de refugiats té dues àrees de treball. Com va indicar la regidora Anna Rius “la primera d’elles amb accions municipalistes de solidaritat i cooperació per fer front des de Terrassa a la crisi de refugiats amb una societat civil organitzada i un ajuntament que treballen per un objectiu comú”. La segona amb acció política de denúncia a la Unió Europea i al govern Espanyol on demanem que es derogui l’acord UE-Turquia, entre altres accions.

Seguint l'exemple de Madrid i Barcelona en matèria de participació digital des de TeC hem presentat una proposta de resolució, aprovada ahir, perquè l'Ajuntament de Terrassa posi en marxa una plataforma digital que permeti desenvolupar processos participatius a la nostra ciutat seguint el Reglament de participació ciutadana que també va ser aprovat ahir. “Un reglament que suposa un pas endavant, però creiem que encara hi ha molts aspectes a millorar i un llarg camí per recórrer en participació ciutadana. Amb voluntat de millorar alguns dels seus aspectes, però sense posar traves a les propostes hem introduït importants demandes” va assenyalar Marta Muntanyola.

La plataforma digital complementarà i enriquirà els actuals espais de participació existents a la ciutat, Una plataforma de software lliure i codi obert, que partirà de software existent, que fomentarà la transparència i la cooperació, permetent un sistema de registre verificat que garanteixi la seguretat jurídica dels/les ciutadans/es que vulguin participar.

Finalment al Ple de març es va fer efectiva la renúncia a la condició de regidor de Marc Grau que va recordar que “participar en la creació de TeC ha estat una de les millors coses de la meva vida i no tinc cap intenció de deixar de formar-ne part”. “Des de TeC celebrem i valorem molt positivament el fet que un membre de TeC estigui present al Congrés. Un fet que reforça l’evolució positiva del projecte polític dels Comuns i des d’una perspectiva local aporta una nova visió i dimensió, perquè Marc continuarà sent part activa i important de TeC” va dir Matilla.

Des de Terrassa en Comú seguirem aportant i construint idees per millorar la nostra ciutat, caminant cap a una democràcia real de protagonisme i control ciutadà. El canvi no s’atura.