Des de Terrassa en Comú seguim treballant en propostes alternatives per a construir una ciutat molt més saludable, habitable, justa i al servei de les persones. Al ple de març presentarem dues propostes, la primera centrada en la situació de les persones refugiades i la segona,  una proposta per a la posada en marxa d'una plataforma digital de participació ciutadana.

Més de 2.000 persones han mort aquest any en intentar creuar la Mediterrània. Centenars de milers de desplaçats són retinguts a les fronteres de l'est d'Europa. Tots ells tenen un denominador comú: fugen de les guerres, la fam, la barbàrie.  Els refugiats provenen de països com Síria que porta 5 anys en Guerra civil i més de 400 mil persones mortes; de l'Afganistan, en guerra des de la invasió i ocupació del 2001, i d'Eritrea, Nigèria o Somàlia on es vulneren sistemàticament els drets humans. La meta és refugiar-se en nacions riques com Alemanya, Àustria, França o Suècia. Però l'Europa opulenta aixeca els seus murs en forma de filferro  i concertines; de militars instruïts per avortar violentament qualsevol intent de traspassar els seus límits geogràfics, i de guàrdies costaners que impedeixen que les pasteres arriben a destí. Europa es blinda. La seva cuirassa està provocant una de les pitjors crisis humanitàries des de la II Guerra Mundial.

Des de Terrassa en Comú sol·licitem al ple de l’Ajuntament de Terrassa i a la Taula de Refugiats que:

  • Exigeixin al Govern Espanyol en funcions que bloquegi el principi d'acord entre la Unió Europea i Turquia, a fi de que el Consell Europeu respecti els drets humans i el Dret Internacional.
  • Exigeixin al Govern Espanyol en funcions i la Unió Europea que realitzin una distribució dels demandants d’asil reals i no es limiti el nombre de refugiats mitjançant quotes irreals com les imposades fins ara.
  • Estableixin convenis de cooperació ciutat a ciutat entre l'Ajuntament de Terrassa i aquelles poblacions que estan rebent un major flux de refugiats procedent de les zones en conflicte.
  •  Es destinin el fons de la partida de cooperació 2016 de l'Ajuntament de Terrassa dedicats a ajut d’emergència al suport drets de les persones refugiades i migrants que estan arribant a Europa.
  • Es faci onejar a mig pal la bandera de la Unió Europea penjada a la façana de l'Ajuntament com a mostra de rebuig a la gestió de l’actual govern de la UE amb la crisi de refugiats i el principi d'acord entre la Unió Europea i Turquia.

Pel que fa a la segona, seguint l'exemple de Madrid i Barcelona en matèria de participació digital des de TeC presentarem una proposta de resolució perquè l'Ajuntament de Terrassa posi en marxa una plataforma digital que permeti desenvolupar processos participatius a la nostra ciutat seguint el Reglament de participació ciutadana que s’aprovarà al Ple. Una plataforma digital que complementi i enriqueixi els actuals espais de participació existents a la ciutat, Una plataforma de software lliure i codi obert, que parteixi de software existent, que  fomenti la transparència i la cooperació i que permeti un sistema de registre verificat que garanteixi la seguretat jurídica dels/les ciutadans/es que vulguin participar.