Des de Terrassa en Comú seguim treballant propostes alternatives per a construir una ciutat molt més saludable, habitable i justa, i per això hem presentat diferents propostes a la junta de portaveus i al proper ple del dijous vinent, 25 de febrer.

A la junta de portaveus hem presentat un acord per donar suport a la Marxa Europea pels Drets de les persones refugiades, per què volem contribuir a fer prevaldre els drets de les persones per sobre dels interessos i de la por. El 27 de febrer de 2016, ens mobilitzem a diverses ciutats europees per manifestar-nos a favor d’una Europa humana i solidària. A Barcelona serà a les 12h a la Delegació de la Comissió Europea (Passeig de Gràcia número 90).

Al ple presentarem dues Propostes de resolució:

  1. Per al foment del comerç de proximitat a tots els barris de Terrassa. Si volem una Terrassa cohesionada, amb barris diferents, però equilibrats, amb diversitat d’activitats urbanes, i amb capacitat per generar teixit social i oportunitats econòmiques, cal arremangar-se i treballar en favor del comerç de proximitat als barris. Proposem constituir una “borsa de locals accessibles” en “àrees prioritàries de foment del petit comerç” i  la constitució d’un equip tècnic que assessori iniciatives i gestioni una línia d’ajudes econòmiques per a les iniciatives comercials que vulguin establir-se en alguna de les àrees prioritàries.
  2. Proposta per iniciar la creació d’una Fàbrica de la Creació durant l’any 2016 en aplicació a les estratègies prioritzades en el Llibre Blanc de la Cultura a Terrassa aprovat l’any 2015 per la corporació local. Entenem que s’ha d’obrir un debat de ciutat per tal d’iniciar una fàbrica de creació, amb la possibilitat que contingui un centre de creació, en el que es puguin realitzar tallers, assajos i exhibicions d’arts escèniques (incloent-hi dansa, circ i llenguatges híbrids), amb una sala polivalent en la qual es puguin desenvolupar creacions d’arts visuals, tallers de cultura maker, Do It Yourself o de cultura digital.

Presentarem una esmena a la compra d’autobusos: Proposta de modificació del dictamen en el sentit de proposar que els 10 autobusos de 12m a comprar siguin híbrids, una tecnologia menys contaminant i més eficient que la dièsel, admetent que els autobusos articulats que en l’anterior esmena es proposaven híbrids puguin ser dièsel, entenent que, a diferència dels de 12m, no existeixen les mateixes garanties respecte al seu funcionament. Creiem que aquesta és una proposta molt més coherent amb els compromisos i objectius ambientals assumits per l’Ajuntament de Terrassa i que des de Terrassa en Comú compartim i defensem, per avançar cap a una ciutat més saludable i amable per als seus habitants.

Finalment, farem una pregunta i un prec. Preguntarem sobre les multes als bancs que disposen de pisos buits i sobre l'Oficina de pobresa energètica.