Finalment, el PSC Terrassa ha preferit mantenir la seva proposta inicial de compra de nous autobusos del servei de transport públic municipal, i pactar-la amb Cs en lloc de reconèixer el seu error polític per no haver-la treballat prou i esforçar-se en millorar-la en favor de la salut i la qualitat de vida dels terrassencs.

S'ha demostrat que les excuses esgrimides pel PSC per dubtar de la tecnologia híbrida i continuar comprant autobusos dièsel no són certes. Les prestacions ambientals dels híbrids són indubtablement millors (molt menys contaminats i més eficients energèticament), no és cert que siguin més cars si considerem les despeses en els 12 anys previstos de funcionament i segons el director de manteniment de la mateixa empresa TMESA es tracta d'una tecnologia madura que no presenta cap risc de fiabilitat i durabilitat.

Per cert, pel que fa al termini de temps que caldrà esperar perquè comencin a circular els nous autobusos, serà de 8 a 10 mesos. I serà el mateix per a qualsevol tipus de vehicle.

El problema no ha estat la discussió d'aquesta proposta sinó la nefasta gestió d'anys anteriors de govern PSC que farà que la renovació d'autobusos no es produeixi fins a l'hivern vinent, amb el risc d'avaria greu (o incendi) que significaran l'augment de temperatures de l'estiu en uns vehicles tan envellits.

Podríem haver iniciat un procés de renovació d'autobusos coherent amb tots els criteris tècnics existents i sobretot valent d'acord els objectius i reptes ambientals que té la ciutat per davant. Un procés que hagués tingut el suport d'una àmplia majoria del Ple municipal, d'aquells que creiem que cal treballar de manera decidida per fer de Terrassa una ciutat molt més saludable per als seus habitants.

En canvi, el PSC ha triat evitar la vergonya de rectificar, estalviar-se l'esforç de treballar per consensuar una proposta progressista i aprofundir en el seu pacte conservador amb CiU, ara amb el suport de Ciutadans, que una vegada més s'ha deixat enganyar amb contrapartides absurdes, i exerceix de muleta d'un govern decadent i sense criteri.

Article escrit per Xavi Matilla i publicat al seu perfil de Facebook