El Ple de l’Ajuntament de gener va deixar constància de la manca de model de ciutat que té l’equip de govern. Terrassa en Comú va presentar accions amb voluntat de contribuir, aportar esforços i idees que ajudin a avançar Terrassa.

La nostra ciutat necessita un model de ciutat amable i saludable amb un govern transparent. És per aquest motiu que en el transport públic apostem per les tecnologies menys contaminants. No podem entendre que s’encarregui un estudi i l’equip de govern no segueixi les seves recomanacions, és per això que la nostra posició ha estat clara, l’ajuntament ha de vetllar no només pels aspectes econòmics, ho ha de fer pels ambientals i energètics. TeC va votar en contra d’un dictamen poc treballat d’un govern amb poca voluntat d’acords.

En definitiva, una vegada més, el govern a mig camí sense definir clarament un model per la ciutat, també en matèria de mobilitat.

Incrementar la participació i millora de la governança de la cultura a la nostra ciutat com a eix central de la proposta de TeC portada al Ple Municipal. Vam sol·licitar al Ple que és modifiqués la composició del Ple del Consell Municipal de la cultura i les arts de Terrassa perquè sigui més participatiu i s’ha aprovat. Fem de la participació un eix central a la nostra ciutat.

El model de governança existent és poc participatiu i excessivament vinculat a l’equip de govern, 2/3 parts designats per l’alcalde i sense establir mecanismes de participació activa de les associacions culturals interessades o de la societat civil. És justament per aquests motius que TeC va demanar la modificació de la composició del ple i de la comissió permanent.

La societat civil ens va demanar d’actuar en el cas dels malats afectats per les síndromes de sensibilització central i TeC ho va portar al Ple, aconseguint l’acord per a la creació i desenvolupament d’un programa de suport específic. Tarragona havia estat la primera ciutat en aprovar-ho, ara Terrassa, gràcies a la proposta de TeC, fa un pas endavant en ajuda dels 7525 afectats de la nostra ciutat.

Finalment TeC va portar al ple una sèrie de preguntes que la societat civil ens ha transmès. Unes  per poder esbrinar els objectius i arguments darrere de determinades decisions i declaracions de l’alcalde com ara el canvi d’opinió en l’opció de la municipalització del servei de transport públic o a la proposta de creació d’una plataforma logística en l’àmbit de la mancomunitat entre Terrassa i Sabadell. Així com una pregunta centrada en les tarifes funeràries per poder esbrinar si hi ha descomptes a determinades empreses i el prec per aplicar la ILP, ja que va ser aprovada fa 4 mesos i encara no s’ha fet efectiva a la nostra ciutat, quan el termini d’aplicació aprovat era de dos. Una de les preguntes portades al Ple, sorgida de la darrera Audiència Ciutadana de Tec al barri de Can Tusell centrada en les demandes que els veïns van transmetre a TeC sobre els problemes més greus del barri, com ara la falta de transport públic o  el tipus de control del problema de contaminació per la fàbrica de persianes, amb la reiterada emissió de fums i males olors que afecten els veïns de forma constant, així com la demanda d'un pas de vianants.