Quan TeC i ERC-MES van comprometre’s a portar el canvi a la ciutat ho van fer pensant en un projecte compartit. Un projecte de canvi en què els terrassencs i terrassenques fossin la prioritat, demostrant que si es vol, aquesta ciutat es pot transformar. Un projecte que hem mantingut a sobre la taula i que ha aportat nombroses i valuoses propostes i  iniciatives concretes des de principi de la legislatura.

Ara, arribem al tram final per a l’aprovació de les ordenances i pressupostos per a l’any 2016 amb una proposta de l’equip de govern que considerem molt allunyada de les nostres prioritats.

Són uns pressupostos continuistes, “d’anar fent”, més o menys el mateix que l’any passat i els anteriors. Independentment de què allò fet al passat funcionés o ja no sigui necessari. I independentment que hagin aparegut noves necessitats, nous reptes a respondre o oportunitats a afrontar. Sense capacitat d’avaluació sobre pressupostos anteriors, sense projecte polític que orienti les decisions, sense indicis de voluntat de revisar la despesa per buscar oportunitats d’estalvi o racionalització, sense capacitat d’innovació que a incloure noves polítiques per respondre als nous reptes i fer avançar la ciutat. A falta de projecte, l’única opció sembla “l’anar fent”. Per tant, és una proposta de pressupostos en la qual s’observa que darrera no hi ha un projecte polític. I sense projecte, no hi pot haver lideratge polític. I la ciutat, en el context actual, necessita orientació política.

No són els nostres pressupostos, no ens pertoca elaborar-los a l’oposició. Però des de la responsabilitat i l’exigència del moment i les necessitats de la ciutat, els grups de TeC i ERC-MES hem elaborat una proposta alternativa, que inclou aquelles mesures imprescindibles per començar a avançar que considerem que s’haurien d’incloure en el pressupost 2016. Tenim un projecte per aquesta ciutat, tenim capacitat per donar resposta a les necessitats i reptes i volem que la ciutat encari el seu futur amb passes decidides.

Tot i no compartir la proposta d’ordenances i pressupostos, no volem tenir una actitud que bloquegi la governabilitat de la ciutat. Al contrari, amb una voluntat co-responsable amb la ciutadania, presentem una proposta de mesures prioritàries. I les oferim a l’equip de govern. Sense voluntat de posar-nos medalles, simplement perquè siguin implementades, i esdevinguin en millores i oportunitats per a tota la ciutadania. No són nostres, són de la ciutat. Perquè la ciutat les necessita. Perquè Terrassa avanci.

Les mesures que proposem s’estableixen en la creació d'un Pla d'Acció socioeconòmica per a garantir els drets socials i l'activació econòmica i unes accions per a construir un nou model de ciutat

Us adjuntem el document explicatiu on podeu trobar cadascuna de les mesures concretes explicades.