Aquesta tarda participem a Barcelona a la trobada de candidatures municipalistes del canvi “Ciutats pel Bé Comú. Guanyar compartint experiències de canvi”, candidatures que ja estan demostrant que hi ha altres maneres de governar, i que estan al servei de la gent complint el mandat per el qual han estat elegides a les urnes.

Al passat mes de maig desenes de candidatures municipalistes del canvi van aconseguir representació a alguns dels ajuntaments més importants d'Espanya  i algunes d'elles ja han començat a governar, demostrant que si que es poden canviar les coses. Altres des de la oposició, no només estem demostrant que es pot fer una ferma oposició, sinó que es pot contribuir i empènyer a la resta de forces polítiques perquè es posin al servei de la gent i comenci a imposar-se una nova lògica de governar  on la democràcia, la participació activa de la gent, la transparència i el protagonisme ciutadà siguin alguns dels seus pilars.

La veritable potencia de les candidatures municipalistes emergents recau en la capacitat de cooperar, de compartir recursos, polítiques i inclús desencerts. Utilitzar els èxits d'una ciutat per traslladar-los a una altre, o sigui fer de la ciutat, un punt de connexió entre altres ciutats que empoderi a la seva ciutadania, i alhora faci més robusta la presencia de les ciutats enfront d'altres administracions que segueixen governant en contra del interessos de la majoria.

La construcció d'una xarxa de ciutats que ja va començar molt abans del 24M, i avui fem un pas més per a seguir reforçant-la, perquè sabem que en Comú, cada cop som més imparables.