Terrassa En Comú Podem ha presentat públicament avui divendres 28 la llista amb la que concorrerà a les eleccions municipals. La candidata a l’alcaldia, Agnès Petit i Estrenjer ha explicat “ la llista que avui presentem representa la superació d’una etapa i la consolidació del treball i l’esforç fets a Terrassa En Comú Podem per tornar a l’ajuntament el maig. Hem fet una llista per sumar, per millorar la vida de les majories i situar a Terrassa al lloc i amb el protagonisme que li pertoca, amb perfils de tots els àmbits, des del teixit associatiu, sindical i les entitats de la nostra ciutat, companyes de l’àmbit de l’administració pública local, expertes en el seu camp professional amb les quals sumem experiències, trajectòries i coneixements per fer avançar Terrassa” Petit ha agraït a totes i cadascuna de les dones i homes que han acceptat formar part d’aquesta llista mentre els presentava.

En acabar la presentació de la candidatura (podeu consultar els perfils a la nota de premsa enviada el passat dimecres 26 d’abril), ha començat l’acte A Terrassa sumem per millor treball i millors pensions, centrat en la Reforma Laboral i la reforma de les pensions. Que ha comptat amb la presència d’Aina Vidal, diputada per En Comú Podem al Congrés i l’ Iván Ramos, secretari general CCOO Vallès Occidental i Catalunya Central, així com Agnès Petit i Estrenjer.  

Tots tres ponents han posat de relleu que “després d’un any de l’aplicació de la Reforma Laboral apreciem com les dades demostren el seu bon funcionament: genera més llocs de treball, més estabilitat, major qualitat, més contractes indefinits, millores en la situació laboral de les dones i del jovent, etc” ha explicat Vidal “Una Reforma que és sinònim de més treball, més drets i menys precarietat. Una reforma que avança en drets laborals, que protegeix els treballadors i les treballadores i que desprecaritza el mercat laboral”, com ha emfatitzat Ramos. "Tenim aquestes reformes que han instalat una mica l’esperança , una mica de llum, condicions de treball més dignes, a demanar millores de serveis socials, condicions de vida, dependència, salaris baixos, molt camí a recórrer" ha explicat Ramos en acabar la seva intervenció.

Pel que fa a la candidata a l’alcaldia, Petit ha volgut remarcar que “a Terrassa també està tenint un impacte important la reforma laboral, al març la xifra d’aturats a la ciutat es va tornar a situar per sota de la barrera de les 12.800 persones, marcant la dada més baixa en un mes de març des de l’any 2008. En els últims 12 mesos l’atur s’ha reduït en 319 persones.” La diputada Aina Vidal ha volgut remarcar tres fites de la reforma laboral: l’estabilitat, l’alternativa a l’acomiadament ambs els ERTES i la restauració de drets en la negiciació col·lectiva. Ha remarcat la necessitat de “tractar la gent bé” assolint unes “quotes d’estabilitat raonables. No hi ha res raonable en negar la fixesa d’un lloc de treball, aquesta és la novetat i per això té efectes tan notables."

Finalment, els ponents han abordat el tema de la reforma de les pensions, “una reforma amb la que hem tornat a demostrar que modernització, drets i protecció poden anar de bracet. Avui la pensió mitjana de les dones supera els 1.000€ per primera vegada. Avui la pensió mitjana mensual és 165 euros superior a la que es cobraria amb la pujada del 0,25% del PP. En definitiva, millors drets, major sostenibilitat i millor redistribució” ha remarcaron la diputada d’En Comú Podem. 

“Terrassa en Comú Podem és garantia de que Terrassa no quedi enrere i de que les polítiques liderades per Yolanda López al govern de l’estat tinguin el màxim impacte a la nostra ciutat”, ha dit Petit en tancar l’acte. 

Els dos actes s’han realitzat al Casal del Vapor Gran amb una assistència de més de 100 persones.