Terrassa en Comú Podem ha organitzat l’acte “El 2023, el comerç de proximitat suma” amb l’alcaldable Agnès Petit i Estrenjer, Ernest Urtasun, vice-president Grup Verds/ALE al Parlament Europeu i Claudio Carmona, tinent d’alcalde i regidor de Polítiques mediambientals de l’ajuntament de Cornellà i candidat a l’alcaldia. 

A la presentació de l’acte, Petit ha recordat que "nosaltres  plantegem l' impuls del petit comerç, com per exemple constituint una  bossa de locals buits, incertivar l'activitat econòmica i l'economia social i solidària. Estem en una ciutat envoltada de zona verda amb possibilitat de producte de proximitat pel comerç de proximitat". Pel que fa a la situació del comerç a Terrassa, l’alcaldable de TeCP ha volgut posar el focus també "en fer una aposta clara  pel comerç de proximitat que passa per posar recursos des de les administracions locals i per facilitar i donar a conèixer les ajudes europees'. 

A la intervenció del diputat al Parlament Europeu ha volgut destacar la importància de la protecció i impuls del comerç de proximitat, en clau de  sostenibilitat i cohesió urbana i social amb la resolució presentada els passats dies al Parlament. "Quan tens una ciutat amb molta activitat economica amb petit comerç tens una ciutat viva". Ha explicat Així com la proposta de celebració de l’Any del Comerç de Proximitat on Barcelona aculliria la capitalitat europea.

Claudio Carmona per la seva part ha explicat "En el cas del comerç local hem de tenir clar que és capital social, riquesa al nostre barri. Hi ha una relació de qualitat amb els clients". A la seva intervenció ha explicat tres de les bones pràctiques en matèria de comerç local que s’ha  portat a terme a Cornellà, la targeta bonificada per comprar al comerç local per donar suport al comerç local i fidelitzar les compres de proximitat, els riders i Market Place, una plataforma web i app almb els comerços on poden posar les seves ofertes i la xarxa de comerços verds.  

L’acte s’ha celebrat al Casal Cívic de Sant Pere amb l'assistència de representants d’entitats de comerciants de Terrassa.