Aquest matí, la candidata a l’alcaldia de Terrassa En Comú Podem, Agnès Petit, ha fet roda de premsa al Raval de Montserrat per presentar les mesures que aconseguides en l’acord de Pressupostos entre En Comú Podem i ERC centrats en la nostra ciutat, així com les mesures generals. “En política no ets el que dius, ets el que aconsegueixes. Per això l'acord de pressupostos aconseguit per En Comú Podem la passada setmana és tan important, perquè implica mesures concretes per a totes i mesures concretes per a Terrassa” ha explicat Petit. 

Pel que fa a les mesures centrades en Terrassa, l’acord de pressupostos inclou l’estudi del perllongament de Ferrocarrils fins a Castellar, “superant el projecte caduc del Quart Cinturó que tant han defensat PSC com l’alcalde Ballart. Canviem autopistes per trens. Hem de fer que, en el cas del Quart Cinturó, torni a guanyar el bloc del sí. Sí als espais naturals i agraris de la Plana del Vallès. Sí a preservar els corredors com la via verda Sant Llorenç-Collserola. Sí a una mobilitat mesurada i sostenible. Sí a la transició ecològica. Sí a un país per a la seva gent” ha explicat Petit. 

Tanmateix, l’acord inclou l’elaboració d'un Pla funcional d’un nou CAP Nord i a valorar amb l’Ajuntament de Terrassa l’encaix d’un solar potencial d’acord amb una primera estimació de necessitats d’espai. Així com es compromet a l’elaboració del Pla funcional per un CAP amb gestió pública, segons el solar que finalment estableixi l’Ajuntament. Una reivindicació d’un nou CAP que ve lluny, amb un  CAP saturat i així ho denuncien les associacions veïnals del districte 6 de Terrassa, la FAVT, la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública de Terrassa i el Comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa ”un reflex del què passa a tots els CAP de la ciutat, així com la manca de recursos que tenim a Terrassa en relació amb el volum de població que som. La situació al CAP Nord cada cop és pitjor, amb llistes d’espera per les visites al metge de capçalera que moltes vegades superen els trenta dies amb llistes d’espera interminables per visita amb els especialistes i amb col·lapse a urgències” ha explicat Petit. 

Un acord de Pressupostos, en paraules d’Agnès Petit, “més necessari que mai per fer front al moment de crisi i inestabilitat que estem vivint, que posa les bases perquè aquesta crisi no la tornem a pagar els de sempre i que protegeix a les majories socials del país. Un acord a favor de la sobirania energètica, de millorar el dret a l'habitatge, de reforçar la Sanitat Pública i de convertir Catalunya en un país de trens”. Els pressupostos de la Generalitat són responsabilitat de qui governa, En Comú Podem ha donat suport per aconseguir millores per a la vida de la gent. “En el cas de les millores aconseguides per a cada municipi, com en el cas de les dues que us hem explicat, si es porten o no a terme és responsabilitat del Govern de minoria absoluta d’ERC. Des d’En Comú Podem i des de Terrassa En Comú Podem estarem atentes i vigilants a que ERC i ERC Terrassa acompleixin l’acordat per Terrassa” ha conclòs l’alcaldable de TeCP. En moments com aquest, “es fa evident que quan no estàs a les institucions que també decideixen uns pressupostos que afecten a Terrassa i que poden ajudar a millorar els serveis públics i superar la crisi que vivim, perds una gran capacitat d’incidència per millorar la vida dels terrassencs i les terrassenques” ha ressaltat Petit. 

En definitiva un acord amb  què Catalunya podrà avançar en 7 vies: 1.Pla de rescat de la Sanitat Pública: un 20% dels recursos de Sanitat es destinin a l'Atenció Primària, amb el compromís d’arribar al 25% el 2025. 2. Ampliar de 300 M a 555 M l’escut social proposat per la Generalitat i allargar la rebaixa del transport públic durant tot el 2023. 3. Un país amb sobirania energètica que avanci en la planificació ecològica. 4. Repartir els costos de la inflació amb una fiscalitat justa. 5. Apostar pel transport públic. 6. Un país amb dret a l'habitatge, per això s’amplia el parc públic d’habitatge i s’augmenta l’impost als habitatges buits. I 7. Més pressupost per igualtat i feminismes per construir una societat més justa, més lliure, més social i més protectora.

Podeu consultar l’acord aquí. https://encomupodem.cat/tenim-un-pla-per-a-catalunya/