Ja ha acabat el primer Ple extraordinari de l'Ajuntament de Terrassa després de la conformació de l'actual govern del PSC gràcies a l'abstenció de CIU. Durant els dies vinents anirem informant detalladament de totes les coses que han passat en aquest ple, però us destaquem algunes de manera molt resumida:

- Hem presentat 9 esmenes (6 juntament amb ERC i CUP, i 3 en solitari). CIU i C's no n'han presentat cap.
- Hem aconseguit la comissió de transparència, i que aquesta sigui presidia per l'oposició.
- Hem aconseguit que les comissions siguin obertes a la ciutadania, cosa que fins ara no era així.
- Hem presentat la proposta de creació d'una comissió d'emergència social, però el PSC amb el suport de CIU i C's han votat en contra. Sembla que no és un tema prioritari la gent que més està patint la crisi després de 8 anys.
- Hem presentat la proposta de reducció del 30% del sou dels responsables del govern. La resposta ha sigut clara: PSC amb el suport de CIU i l'abstenció de Ciutadans (que inicialment plantejava una reducció d'entre el 5 i el 10%) han aprovat la reducció del sou de l'alcalde en un 5%, la dels tinents alcalde en un 3%, i 1% els regidors. A sobre l'Alfredo Vega de l'oposició ha acusat de demagògiques les propostes tant de TeC com de la CUP (que plantejaven una reducció dels sous fins a un màxim de 2,5 vegades el salari mínim interprofessional).

En resum, podem constatar que des de Terrassa en Comú seguirem fent una ferma oposició al servei de la ciutadania, obrint canals de participació tant a TeC com a l'Ajuntament de la nostra ciutat per aconseguir un protagonisme ciutadà real. Hi ha molta feina per fer, ja que tant el govern, com una part de l'oposició han decidit atrinxerar-se davant les nostres propostes de millora plantejades. S'ha vist clarament com es dibuixa l'acord PSC+CIU amb la complicitat de Ciutadans, i sembla que a Terrassa hi ha una classe política que no està disposada a renunciar a certs privilegis. Tot i així a TeC ja hem dit que no posarem les coses fàcils i que sabem al costat de qui estem, sempre de la ciutadania i així serà els pròxims 4 anys.

És l'hora del canvi.