Feministes Terrassa es va presentar a la ciutadania de Terrassa el passat divendres 14 de febrer. Es tracta d’una plataforma integrada per grups i col·lectius de dones de Terrassa i formacions diverses. Aquest nou espai neix de la necessitat d’alguns grups de dones de la ciutat d’agrupar-se per sumar i fer força davant les agressions del patriarcat i el capitalisme que imperen a la nostra societat.

Davant l’onada feminista que s’ha viscut als darrers anys als carrers i la recuperació dels discursos d’odi i masclistes per part de la dreta i la ultradreta a Terrassa en Comú tenim clar que volem ser part d’aquesta revolució feminista amb canvis profunds, dins i fora de les institucions i amb polítiques efectives  que canviïn la vida de les dones. Hem decidit formar part d’aquest espai de coordinació perquè la justícia de gènere i LGTBI+ ha de ser una prioritat transversal i perquè l’apoderament de les dones i dels col·lectius LGTBI+ és imprescindible per a l’eliminació de les desigualtats. Cal produir canvis en l’àmbit social, polític i econòmic per a transformar la societat i erradicar el patriarcat.

A les portes d’un nou 8 de març:

-Un dia de visibilització, de relació i de sororitat.
-De suport a les entitats i col·lectius feministes i LGTBI+.
-Un dia per fugir de la celebració i dotar d’aquesta data dels elements de reivindicació.
-Per a reclamar unes vides lliures de violències.
-Per a reclamar una institució feminista.
-Per a exigir la incorporació de clàusules socials que promoguin l’equitat de gènere en les contractacions públiques.
-Per lluitar a favor de l’equiparació salarial  i per salaris dignes en sectors de treball altament feminitzats.
-Per a impulsar una casa dels feminismes a la ciutat de Terrassa.
-Per a impulsar un Pla de cultura i memòria feminista i LGTB+.
-Per a fer dels centres educatius espais feministes.
-Per a un urbanisme feminista i una ciutat a la mida de tothom.
-Per a revisar la feminització a l’esport i l’activitat física.
-Contra la feminització de la pobresa i per una ocupació digna i de qualitat.
-Per a una línia d’ajuts per a famílíes monomarentals i monoparentals.
-Per a incrementar la presència de dones a l’àmbit tecnològic, digital i en el camp de la ciència.
 
I per molt més, cal sortir el 8 de març i volem ser-hi.

El 8 de març les dones de tot el món estem convocades a la Vaga Feminista per a celebrar els drets conquerits, però sobretot, per a continuar avançant. El 8 de març és nostre, és internacional i és reivindicatiu. Les nostres identitats són múltiples.

Som les que no hi són, som les assassinades, som les que es van quedar al mar, som les que es van quedar a les fronteres, som totes.  Davant d’aquesta onada de força, pensament i canvi que representa la Vaga Feminista i que omple places i carrers les institucions hem d’estar a l’alçada.

Els ajuntaments han d’incorporar canvis, sense dilacions, sense excuses i amb compromís polític i pressupostari; destinar recursos, reals i efectius, per a generar, des del món local, polítiques transformadores, feministes i interseccionals.