Terrassa en Comú ha fet roda de premsa per parlar d'algunes de les mesures que portem en matèria de salut al programa per a les Municipals. Una compareixença on hem comptat amb la Gemma Tarafa, Comissionada de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Lleonart i Xavi Matilla. "Som la tercera ciutat en població de Catalunya, tenim dos centres hospitalaris de referència i amb una pitjor assistència sanitària que a moltes altres ciutats de Catalunya. Degut, en molt bona part, a la manca d'implicació del govern municipal del PSC" ha explicat Xavier Lleonart, número 9 de la candidatura.

Des de Terrassa en Como volem que en els propers 4 anys canviï la dimensió i l'actitud del govern municipal envers la salut. "Volem superar una etapa en què el PSC s'ha escudat en el confort competencial i ha abandonat les seves responsabilitats. Volem que hi hagi un govern preocupat i proactiu amb l'àmbit de la salut" ha explicat Xavier Matilla. "L'Ajuntament ha de ser valent i aportar mesures innovadores que fins ara no s'havien portat a terme en l'àmbit de la salut. Des de Terrassa en Comú treballarem per estudiar i impulsar nous serveis de salut, com el dentista municipal que permeti que persones que no poden accedir a un servei que ara és privat, ho puguin fer amb totes les garanties" ha comentat Matilla.

"Una ciutat capdavantera i pionera de què ha de ser un ajuntament en l'àmbit de salut és el de Barcelona, canviant el paradigma de com un ajuntament s'ha de preocupar per la salut de la seva ciutadania" ha emfasitzat Matilla. Gemma Tarafa ens ha explicat "que el 12% de les ciutadanes de Barcelona no podien accedir al dentista. Anar al dentista no és una qüestió estètica és de salut pública". "Hem aprofitat totes les escletxes que ens permet un municipi per poder garantir millor el dret al dentista per la ciutadania de Barcelona activant dues qüestions: la primera és el dentista per persones vulnerables, sense recursos ja poden accedir a un dentista gratuït. Fins ara hi han accedit al servei 700 persones (...). La segona cosa que hem fet és aprovar el dentista municipal, una iniciativa econòmica que entra a mercat com la resta d'operadors amb uns preus més baixos, entre un 13 i un 40% en funció del tractament" ha comentat Tarafa.

Des de Terrassa en Comú comptem amb un programa de salut molt important amb unes mesures fonamentals que faran millorar la situació en la que es troba la sanitat a la nostra ciutat. La primera és la creació d'un estudi de determinants de salut "hem de saber quins factors fan que la ciutadania en funció d'on visqui tinguin major possibilitats d'emmalaltir" ha explicat Lleonart. Una segona centrada en llistes d'espera, un tema que no s'ha tingut prou atenció de monitorar, rebre les queixes dels ciutadans, reivindicar-les davant administració competent, per això crearem "una Oficina Municipal per monitorar l'estat de les llistes d'espera i per donar el suport a la ciutadania".