"La salut a Terrassa" ha estat el títol de la xerrada de Terrassa en Comú a la Plaça de Can Palet "per parlar del futur de la salut a Terrassa. Un eix central de les polítiques públiques de l'Ajuntament que malauradament els darrers anys els equips de govern de la ciutat no han tingut aquesta preocupació. Quan governi TeC posarà la salut al centre de totes les polítiques, sent un eix orientador" ha explicat Xavi Matilla a l'incii de l'acte.

Un acte on ens han acompanyat Xavier Lleonart, Carme Cívit, Pep Martí, Gemma Sorribas i Xavi Martínez, membres de la candidatura de Terrassa en Comú. "Portem tota una sèrie de mesures en l'àmbit de la salut al programa centrades en dos eixos fonamentals. El primer és que l'administració sanitària local en cap cas es pot inhibir, com ha fet fins ara, d'entomar determinats reptes de la salut a Terrassa al·legant la manca de competències" ha explicat Lleonart. Una administració local que pot incidir de forma directa establint mesures pròpies per a la millora de la salut a la ciutat. "Un segon eix, sent la tercera ciutat de Catalunya tinguem un dels pitjors resultats pel que fa a llistes d'espera. Entenem que això és degut a una deixadesa i una manca de preocupació per part de l'executiu local" .

Terrassa necessita un alcalde que "malgrat no tenir competències directes en salut es preocupi pel que passa amb la salut a Terrassa, que es preocupi per les seves llistes d'espera i que lluiti i defensi quina és la salut que reben els ciutadans i ciutadanes de Terrassa" ha emfasitzat Matilla.

Un acte on s'ha parlat de les propostes i de les preocupacions en salut de la ciutadania, com ara l'elaboració d'un Pla de salut mental; propostes per reforçar els programes d'atenció comunitària: un Pla antiestigma a nivell municipals (proposat que ja va ser portada al Ple per Terrassa en Comú en aquest darrer mandat), en definitiva propostes per posar la salut al centre de totes les polítiques.