Fa poques setmanes es presentava el Pla director de l'esport de Terrassa, un document que reflectia una gravíssima manca d'instal·lacions esportives a la nostra ciutat. "Al llarg de molts anys i molts mandats hi ha hagut una deixadesa per part dels governs del PSC sobre els compromisos en matèria esportiva. Des de Terrassa en Comú creiem que el problema no és només la manca d'instal·lacions esportives, "sinó el que hem detectat és una manca de projecte polític pel que fa a l'esport a la ciutat de Terrassa. Aquesta manca de projecte polític esportiu ha fet que en aquests moments les instal·lacions esportives a Terrassa estigui ocupades majoritàriament per homes i que moltes persones no puguin accedir a la pràctica esportiva" ha explicat Xavi Matilla a la compareixença amb mitjans amb la candidata de TeC Sole Cabello, ex-esportista d'elit, que va ser tercera d'Espanya en halterofília.

Xavi Matilla ha explicat dos projectes a la franja est de Terrassa "al recinte del Poliesportiu de Les Arenes, que es construeixi un pavelló en els quatre anys vinents. Un espai suficientment gran per a reconvertir-lo en una nova instal·lació amb un pavelló cobert. Així com un segon projecte en el solar que ocupava l'antic Mercadal a Torre-Sana, un nou Centre Esportiu Municipal al darrer de la qual hi hagi un projecte públic esportiu, amb l'objectiu de facilitar l'accés a la pràctica esportiva a tota la població i feminitzar la pràctica esportiva a Terrassa”. Un projecte que estarà articulat amb entitats, escoles, amb els diferents espais que necessiten instal·lacions i espais on desenvolupar la pràctica esportiva.

Terrassa disposa de moltes entitats esportives que fan molt bona feina “gràcies a elles es poden practicar un gran nombre d'esports, però hem vist que hi ha hagut un govern municipal que no ha tingut cap projecte per organitzar i ordenar com es practica l'esport a la ciutat". Ens trobem no només amb una manca d'instal·lacions, "sinó que aquestes instal·lacions estan ocupades majoritàriament per esports masculinitzats on l'esport femení té molt poca disponibilitat. I un segon problema que és que en aquests moments hi ha moltes famílies, moltes persones, molts nens, i sobretot, moltes nenes que no poden accedir a la pràctica esportiva, perquè no hi ha cap mena d'oferta o servei públic que garanteixi aquest servei" ha afegit Matilla.

La candidata de TeC Sole Cabello ha volgut emfasitzar un dels pilars bàsics associats a l'esport com és "la feminització de la pràctica esportiva. No pot haver-hi a les instal.lacions municipals una majoria de nens que practiquen esports i una minoria de nenes: Necessitem polítiques per a la feminització de l'activitat física des de l'ajuntament, una mirada política en el model esportiu de la nostra ciutat".

Des de Terrassa en Comú treballarem per fer de l'esport un dret per a tothom, grans i petits, dones i homes. L'esport és una activitat que està vinculada a la nostra salut i l'administració local té l'obligació de posar els mitjans que siguin necessaris per garantir que a Terrassa totes les persones puguin realitzar activitats esportives.