Terrassa en Comú ha celebrat l'acte "Cap a un Nou Municipalisme" un acte "on volem debatre i parlar de la proposta que Terrassa en Comú ofereix per una nova època del municipalisme, amb una nova agenda de polítiques públiques locals” com va explicar Xavi Matilla a la presentació.

Un acte que ha comptat amb la participació de Jordi Martí, gerent de l'Ajuntament de Barcelona, de la Rosa Maria Fernández Sansa, la primera regidora de polítiques de gènere que va haver a l'estat espanyol "dos perfils amb unes trajectòries que ens permeten obrir un debat de profunditat de com hem d'encarar aquesta nova etapa de municipalisme que es va obrir el 15M en un moment on molts ajuntaments van caure en un cert esgotament i una manca d'idees. En definitiva, ens calen nous ajuntaments amb capacitat de regenerar la política municipal" va explicar Xavi Matilla.

Per la seva part, Martí va afegir "conec en Xavi Matilla i segurament no hi ha cosa millor per a una ciutat que posar-la en mans d'algú que ha fet de la seva professió el coneixement de la ciutat, el pensament sobre la ciutat, en definitiva, un excel·lent candidat". "Tenint un candidat als comuns de la qualitat de Xavi Matilla, si fos terrassenc no tindria cap mena de dubte en confiar-li en meu vot" va comentar Martí. 

"Després de 40 anys de PSC a Terrassa el seu projecte està esgotat, estan fent de gestors, no hi ha implementació de nova política d'esquerres. Es necessita un canvi per a la ciutat, amb gent preparada, que proposin nous reptes, que tirin endavant, que facin noves propostes i, sobretot, que escoltin molt i mirin molt la situació de la ciutadania" va comentar la Rosa Maria. Martí va voler afegir que "a Terrassa li convé un canvi, allà on hi hagi un partit que governi durant més de 40 anys li cal regenerar, rejovenir, més valentia, nova energia. Fem de Terrassa una ciutat que es faci mirar per tots aquells que viuen a l'àrea metropolitana". “Si hem de confiar en algú que ha estat paralitzant d'una manera tan flagrant l'administració pública del país com és la coalició de Junst Per Catalunya i ERC jo no la voldria ni per Terrassa ni per cap municipi el que està passant en el govern del país" va voler afegir Martí.