La Plaça Salvador Espriu ha acollit la trobada "El Futur de l'Educació a Terrassa" un dels eixos fonamentals de Terrassa en Comú.

Una trobada on hem volgut convidar els diferents agents de la ciutat i a les comunitats educatives en un sentit ampli per debatre sobre les prioritats que tenim "per una banda la primera infància, per obtenir i detectar problemes des d'un inici. Una segona prioritat seria poder tenir una ciutat equilibrada i una tercera constituir escoles amb igualtat d'oportunitats amb una gran qualitat educativa" ha explicat l'Anna Rius.

El futur de l'educació per a TeC seria d'escoles innovadores en tots els sentits on la innovació neix de la mateixa escola, de la capacitat dels docents i de tota la comunitat educativa que teixeixen xarxa. Així com és important que hi hagi un canvi en les polítiques d'aquesta ciutat, una ciutat segregada, amb molts problemes que han anat sorgint al llarg del mandat "amb un govern totalment paralitzat, amagant els problemes, no donant solucions. Així com un Departament d'Ensenyament de la Generalitat que tampoc ha assumit aquestes preocupacions ni aquesta urgència que caldria per a Terrassa" ha emfasitzat Rius.