L'alcaldable de Terrassa en Comú, Xavi Matilla, i el regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Eloi Badia, han fet roda de premsa per conjunta per presentar una de les propostes claus que Terrassa en Comú vol implementar a la nostra ciutat, l'operadora energètica pública.

Tal com reivindiquen centenars de milers de joves arreu del món cada divendres estem davant d'un gran repte a causa del canvi climàtic, estem davant d'un gran risc que cal entomar amb urgència. "Des de Terrassa en Comú volem que Terrassa sigui una ciutat capdavantera en com abordar el repte del canvi climàtic i com definir un model de transició energètic més sostenible. Per aquest motiu proposem que en el proper mandat Terrassa creï "Terrassa Energia" un nou operador públic d'electricitat a la ciutat tal com hem fet al llarg d'aquest mandat la ciutat de Barcelona". Una empresa comercialitzadora que s'haurà d'enfocar en aquests eixos com ha explicat Matilla a la compareixenca "apostar per energies renovables 100%; una empresa que ha de permetre reduir costos ajudant a l'economia familiar i a l'activació econòmica; una empresa que ha de facilitar i garantir l'accés al recurs energètic i una empresa que ha d'afavorir la reducció de l'impacte ambiental que significa el consum elèctric".

Una nova comercialitzadora pública que sigui exemple, que sigui referent de com les ciutats poden avançar cap a un nou model de transició energètica més sostenible, menys contaminant que ens permeti avançar davant dels reptes que se'ns planteja amb el canvi climàtic. Barcelona ha estat exemple d'implantació amb gran èxit gràcies a l'impuls de Barcelona en Comú. "Estic molt content de poder fer aquesta compareixença davant de TAigua un projecte que va estar empenyent amb molta força Terrassa en Comú i molt content de veure com el projecte de Barcelona Energia s'exten per arreu de Catalunya" ha explicat Eloi Badia. "Apostem per un model basat en l'energia de proximitat, energies renovables on tots i totes puguem participar per decidir com volem consumir, quan volem consumir i quina energia volem consumir això ho ha de permetre Barcelona Energia i Terrassa Energia".

Unes empreses, Barcelona Energia i la futura Terrassa Energia que volen donar el millor servei públic possible, ajudant a totes les famílies perquè és un servei públic i ajudant a baixar el rebut. "En aquests 5 mesos estem demostrant que és possible un altre model energètic, que és possible entendre l'energia com un bé comú i com un servei públic, en definitiva, que és possible posar les persones en el centre d'aquesta transició energètica" ha emfasitzat Badia.