La Plaça Lluís Companys s'ha omplert per escoltar l'Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i Xavi Matilla, alcaldable de TeC a l'acte de presentació del candidat de Terrassa en Comú a l'alcaldia. L'acte ha començat amb la presentació de l'activista Yésika Caro amb aquestes paraules “ens reafirmem, encara més, després del camí recorregut en què és més necessari que mai fer política i municipalisme des del feminisme, des de l'ecologia, des de la justícia, des de la defensa dels drets, des de l'equilibri i en favor de la igualtat social”.

Les primeres paraules de l'Ada han estat per donar les gràcies als assistents "jo no seria alcaldessa sense vosaltres. Sense vosaltres no hauria estat possible. Venir a Terrassa és molt especial per mi. Un camí comú de lluita ens agermana. Una ciutat valenta, amb gent valenta i que encara ho ha de ser més".

L'alcaldessa de Barcelona ha volgut explicar el que necessiten les ciutats, "avui la valentia és feminitzar la política, aixecar la mirada i veure què està passant al món. Així com trobar grans consensos de país i fer grans aliances que posin la ciutadania al centre". Pel que fa als Ajuntaments, ha recordat que si "permeten que hi hagi bloqueig de la Generalitat en les polítiques socials haurem de ser els ajuntaments qui haurà d'atendre les necessitats bàsiques. No podem desatendre la gent comuna, aquella a la que representem".

Pel que fa al govern central "hem vist al PSOE desorientat, cedint a les multinacionals, als grans lobbies. Un PSOE que ha preferit aliar-se amb una força de dretes com Ciutadans. No només a nivell nacional, el PSOE s'ha aliat amb la dreta a les polítiques del dia a dia". Per la seva banda, les forces del canvi "han estirat del PSOE per poder dur a terme polítiques socials". Ada ha volgut emfasitzar la importància d'alguna de les mesures portades a terme a Terrassa "avui sou un referent per a totes, heu remunicipalitzat l'aigua. La Taula de l'Aigua ho ha fet possible des de fora, Terrassa en Comú des de dins l'Ajuntament. Des de Barcelona volem fer com Terrassa dient que amb els béns comuns no es fa negoci i per això necessitem que les candidatures del canvi guanyin les alcaldies".

L'alcaldessa ha presentat a Xavi Matilla com "un home honest, treballador, amb capacitat de la mirada llarga que es necessita. Una persona que no ha de demostrar res, la persona que Terrassa necessita com a alcalde. Un home que serà capaç de liderar el canvi que Terrassa ha de fer. El futur per a Terrassa és Xavi Matilla".

Per la seva part, Xavi Matilla ha agraït la presència de l'Ada "sobretot et volia donar les gràcies pel que heu fet des de BeC i des del govern de l'Ajuntament de Barcelona aquests últims 4 anys i pel que avui dia representa Barcelona per a moltes altres ciutats com Terrassa, arreu del món". Així com ha agraït la presència de persones de moltes entitats i molts barris de la ciutat, de persones comuns de molts altres municipis que han omplert la plaça, així com a la gent que forma part de la família de TeC. "TeC va néixer amb la idea de construir un nou projecte polític progressista per iniciar una nova etapa a Terrassa. TeC és en aquests moments una candidatura municipalista de referència a Catalunya i moltes ciutats d'Espanya, fidel al seu ADN ciutadanista, i per tant continuarà amb la porta oberta a totes aquelles persones vulguin aportar i treballar per fer créixer el projecte".

"Aquest és un acte de presentació d'un candidat, però el que jo crec que en el fons ens reuneix avui aquí és un convenciment el convenciment que Terrassa necessita un canvi polític al seu Ajuntament. Que Terrassa necessita un canvi per sortir de la paràlisi en què es troba actualment, que necessita un canvi per superar el desànim en el qual ens han abocat 40 anys de PSC, i especialment els últims 4 anys" ha explicat Matilla. Un PSC que està disposat a fer el que sigui per aferrar-se al poder, pactant amb CiU per mantenir alcaldia el 2015, "no tingueu cap dubte que si el PSC necessita tornar a pactar amb un partit de dretes com PDeCAT o Cs ho tornarà a fer sense problemes". "Un equip de govern incapaç de millorar en 4 anys el servei de neteja a la ciutat. Diuen que som ciutat universitària i som la ciutat amb més segregació escolar de Catalunya. Diuen que som ciutat de l'esport, i tenim un greu dèficit d'instal·lacions esportives i el que és pitjor i més important molts nens i sobretot moltes més nenes d'aquesta ciutat no poden accedir a la pràctica esportiva per què no poden pagar la quota d'un club. Diuen que es defensa el dret a l'habitatge, però quan s'han de fer modificacions urbanístiques tornen a afavorir la cultura del pelotazo immobiliari, i són incapaços d'aplicar nous instruments per ampliar l'habitatge públic tal com ha fet l'Ajuntament de Barcelona".

Per acabar, Matilla ha volgut explicar els assistents que "és l'hora d'un nou projecte progressista, transversal, ciutadanista que sàpiga mantenir i valorar la transformació que va tenir la ciutat amb els primers ajuntaments democràtics, però que alhora sàpiga donar l'impuls que la ciutat necessita al s.XXI. Només TeC pot liderar aquesta nova Terrassa. Ho hem demostrat aquests 4 anys, treballant per la gestió pública dels béns comuns, fent propostes per reduir les desigualtats entre barris, per fer del feminisme un eix transversal a totes les polítiques aportant noves idees per impulsar l'activitat econòmica i la creació de llocs de treball i fent propostes per modernitzar l'administració".

En aquest punt de l'acte Ada i Xavi han compartit escenari amb l'equip de la candidatura, un equip disposat i preparat per posar les bases de la Terrassa dels 220.000 habitants, la Terrassa dels barris, la tercera ciutat de Catalunya que vol i aspira a ser referent.

L'acte que havia començat amb una xocolatada en comú i jocs gegants per a nens, nenes i joves d'esperit, ha acabat amb l'espectacle de circ "El Gran Petit i la seva partenair Francesca".