Dissabte 2 de febrer el Bau House va acollir l'acte "Ciutats del canvi per un nou municipalisme" on companyes de Barcelona, A Coruña, Lleida, Zaragoza i Terrassa van explicar com treballen les ciutats del canvi cap a un nou municipalisme, per parlar d'un municipalisme transformador i superador, basa en la radicalitat democràtica i la construcció de baix cap a d'alt.

L'acte va comptar amb la presència de Gerardo Pisarello, Primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona; Daniel R. Cao, membre de la Coordinadora de Marea Atlántica; Sergi Talamonte, Portaveu i regidor del Grup Municipal El Comú de Lleida, Germán Berbegal i Isabel Ruiz, membres de la Coordinadora de Zaragoza en Común i Xavier Matilla, Portaveu i regidor del Grup Municipal Terrassa en Comú.

Els participants van parlar de l'agenda municipalista en comú, aquelles polítiques sorgides a escala local, de manera descentralitzada que reben l'impuls i la col·laboració de molts agents i moviments socials. "La remunicipalització de l'aigua en Terrassa no hauria estat possible sense la suma de forces de dins la institució, però, sobretot, de l'empenta des de fora amb la Taula de l'Aigua, per exemple" va explicar Matilla a l'acte. Pisarello va comentar que "quan mirem de manera retrospectiva, pensem que tot el que ha passat és impressionant. Podem mirar als ulls a la gent i dir que hem aconseguit coses importants". Unes accions i unes candidatures del canvi que són fonamentals i que moltes vegades és complicat i difícil explicar quan treballes a l'oposició com va explicar el portaveu del Grup municipal del Comú de Lleida. Des de Marea Atlántica en Daniel R Cao va voler posar èmfasi en què s'ha demostrat que lluitar pels drets val i que els hem de defensar "el nostre repte central és lluitar pel territori". "Les candidatures del canvi són fonamentals per fer front a l'extrema dreta. Des de l'optimisme i l'alegria, hem implementat polítiques i la ciutadania ha vist que som capaços d'aconseguir canvis" va voler afegir Matilla a la seva darrera intervenció.

A l'acte també es va parlar de l'Atlas del Cambio una eina digital que es va presentar el passat setembre i que permet visibilitzar les polítiques que s'ha portat a terme des de maig de
2015 a les ciutats del canvi. " L'Atlas és a la vegada un programa marc, un repositori d'experiències i una eina comunicativa a la vegada" van explicar les companyes de ZeC. "L'Atlas va d'això, de cooperar i sumar per construir el canvi" va afegir Matilla.

L'acte va ser presentat i moderat per l'Ariadna Cortés, periodista de Terrassa i responsable de premsa de Catalunya en Comú.