El passat 31 de desembre van morir dos gossos i sis van patir ferides de diferent gravetat al Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Terrassa, centre gestionat actualmente per l’empresa municpal Eco-Equip. Els fets, segons les informacions a les quals hem tingut accés, van ser conseqüència del fet que dues persones van entrar aquella matinada a les instal·lacions del CAAD i van obrir les gàbies dels gossos provocant una baralla.

Com és sabut el CAAD no disposa de personal al centre a les nits (des de les 19 h fins a les 8-9 h), ni els dies festius. També sabem que disposa d'un sistema d'alarma connectat i gestionat per una empresa privada. El dia dels fets l'alarma va sonar i el personal responsable va acudir al CAAD i, segons sembla, no van detectar res anormal.

Des de Terrassa en Comú exigim:
-Que es finalitzi la investigació i es posin tots els recursos per identificar als responsables d'aquest fet lamentable, irresponsable i cruel.
-Que s'aclareixi perquè l'empresa responsable de l'alarma del centre no va detectar el que estava succeint quan es van personar al CAAD.
-Que l'Ajuntament estudiï i prengui urgentment les mesures necessàries per a garantir el benestar i la seguretat de tots els animals que actualment es troben al CAAD, i es valori la possibilitat que hi hagi vigilància presencial durant les nits.
-Que a la propera Comissió Informativa de Territori es presenti un informe detallat sobre els fets i les mesures preses.

Volem manifestar el nostre suport a totes les entitats de la ciutat que treballen dia a dia per garantir i en defensa del benestar animal, per la seva implicació i dedicació voluntària, per la denuncia del maltracte animal, i per les seves propostes de millora per a l’atenció dels animals a la nostra ciutat i per la millora de la gestió del CAAD .