Sant Pere Nord va conversar amb Xavi Matilla a la Plaça 1r de maig dissabte 16. Un acte lúdic i informatiu que va comptar amb l’actuació de Sobrino del Diablo i “Conversa amb Matilla”, una xerrada en què van participar Xavi Matilla (alcaldable de Tec), Joan Subirats (catedràtic de Ciències Polítiques de la UAB), Tessa Julià (escriptora i candidata de TeC), Xavi Domènech (professor d’Història de la UAB i membre de Procés Constituent) i el públic assistent que va poder preguntar sobre els temes que més el preocupen.

Entre les preguntes que va poder fer el públic, temes com el paper dels barris en la nova situació política. Un tema al qual va respondre Matilla “La Terrassa que tenim és gràcies a la gent. No la devem a ningú, i menys a un partit polític. Terrassa no és el PSC, és la seva gent. Qui porta els serveis públics, el benestar en aquesta ciutat, és el treball de la gent. És el resultat de la riquesa generada per moltes generacions de terrassencs. L’exemple de la Rambla Francesc Macià és molt interessant. Un espai molt viu. És la gent senzilla, la gent comú que manté viva aquesta ciutat.” I va afegir “Deixar de pensar en els barris pels seus dèficits, i començar a veure’ls per les seves potencialitats i projectes. Un dels propòsits principals de Terrassa en Comú és relligar la ciutat. I acabar amb l’abandonament als barris, revertint qualsevol dinàmica de privilegi al centre de la ciutat. Terrassa en Comú és un projecte de canvi per construir una Terrassa per a tothom”. Xavi Domènech i Joan Subirats també van incidir en el tema de l’abandonament dels barris. En aquest moment Matilla va donar la paraula a Emiliano Martínez, número 2 de TeC que es trobava entre el públic. 

En ser preguntats per la diferència entre PSC i TeC els quatre convidats van arribar a la mateixa conclusió: “la diferència té a veure amb la competència, la solvència, el compromís i la valentia” trets que Tessa Julià  i Matilla van remarcar de la candidatura de TeC. Matilla va explicar que TeC és una candidatura sense hipoteques ni deutes amb ningú. “Tenim el compromís i el coratge necessari per aplicar qualsevol mesura necessària per respecte als drets i la qualitat de vida dels terrassencs i terrassenques. Terrassa en Comú es caracteritza per ser un grup de persones que potser mai s’ havíem dedicat a la política institucional, i el context els ha portat a què estiguem ara disposats a arremangar-nos per treballar per la ciutat. Un equip de ciutadans preparats, reflex de la part més activa de la ciutat, i de la part més compromesa, disposats a dedicar els millors anys de la seva vida a treballar per la ciutat.”

El públic va preguntar per la participació ciutadana a TeC, per les mesures contra el desnonament on Matilla va reiterar que TeC “es compromet a declarar Terrassa ciutat lliure de desnonaments

Una de les respostes que més aplaudiments va rebre va ser feta per un assistent: “Quines perspectives teniu?” La resposta de Matilla va ser contundent: “Guanyar”.

És l’hora del canvi, és l’hora de la gent, és l’hora de Terrassa en Comú.