El Ple Municipal del mes de novembre ha aprovat les dues propostes de resolució i els tres acords de Junta de Portaveus presentats per TeC.

Pel que fa a les propostes de resolució la primera en suport al 25 de novembre, dia internacional per a l'erradicació de la violència masclista i per l'erradicació de les violències institucionals, aquelles que són exercides per l'estat i per l'administració pública, per acció o per omissió. La regidora Anna Rius ha explicat al Ple que "les institucions ens hem de posicionar vers aquestes violències, és important que ho faci l'Ajuntament. Cal posar totes les institucions a treballar per erradicar-les, inclosos els ajuntaments". La proposta demana, entre altres acords, oferir cursos de conscienciació i abordatge de les violències institucionals vers les dones, dirigit als i les treballadores de les administracions públiques del municipi. Així com dissenyar polítiques públiques que permetin mesurar i monitoritzar la presència de dones racialitzades (per exemple les llegides com a musulmanes) prenent les mesures correctores oportunes de contractació laboral per tal de garantir que estiguin representades en totes les àrees i serveis de l'administració local. La proposta ha estat aprovada per unanimitat.

La segona proposta de resolució de TeC per a la reducció de les desigualtats en les activitats extraescolars a les escoles de la nostra ciutat també ha estat aprovada al Ple. La proposta demana l'elaboració d'un mapa de l'oferta actual d'extraescolars a la nostra ciutat. En l'actualitat a Terrassa "si analitzem els extraescolars que s'ofereixen les escoles veiem que hi ha moltes diferències i desigualtats entre centres: uns ofereixen fins a 15 i d'altres només 1. (…) Si oferim més i millors oportunitats educatives en tots els temps i espais de la vida escolar, sense exclusions, aconseguirem una millor qualitat educativa i una reducció de les desigualtats entre l'alumnat " ha explicat la regidora Marta Muntanyola al Ple.

Pel que fa als acords de Junta de Portaveus, els tres que ha presentat TeC han estat aprovats: per adherir Terrassa a la declaració de Sharing Cities Barcelona 2018; en suport a les demandes dels convocants de les aturades dels facultatius d'atenció primària i perquè es derogui el delicte d'injúries al Rei i a la Casa reial dels articles 490.3 i 491 del Codi Penal.