El diputat de Catalunya en Comú al Parlament David Cid ha visitat la nostra ciutat per fer una trobada amb el Grup Municipal de Terrassa en Comú i presentar la proposta que CatComú  que insta al Govern de la Generalitat de Catalunya a recolzar l'impuls d'un projecte d'auto-organització col·lectiva per a la recuperació del Vapor Ros.

"El Vapor Ros és el gran últim Vapor que queda al centre de la ciutat de Terrassa, un Vapor que hem tingut la sort que s'hagi conservat en estat quasi original i amb una sèrie d'activitats que han permès que continuï estant viu" ha explicat Xavi Matilla a la trobada amb els mitjans. "Cal defensar que la Generalitat no s'hagi de vendre aquest patrimoni i que des de Terrassa siguem capaços de posar en valor un projecte organitzat que ja existeix dins del propi Vapor. Davant de possibles alternatives de recuperació de recintes industrials que s'han fet a la ciutat fonamentats en operacions immobiliàries hi ha un altre mecanisme que és en base a fer dins activitats, com les que ja existeixen i poder anar recuperant seqüencialitat i mantenint el caràcter industrial de l'espai". Una proposta que TeC va portar al Ple Municipal i "amb la que vam aconseguir un ampli suport al Ple per defensar un procés alternatiu a la lògica de recuperació via promoció immobiliària, amb el suport del mateix PSC i d'ERC-MES, PDeCAT i CUP" ha recordat Matilla. Una proposta que des de TeC hem traslladat al nostre grup parlamentari, Catalunya en Comú, per traslladar la mateixa proposta al Parlament de Catalunya. "Esperem que els grups polítics que en àmbit local van donar suport a aquesta proposta presentada per TeC, quan es traslladi i s'hagi de votar al Parlament de Catalunya també li donin suport" ha comentat David Cid.

"El que presentem al Parlament de Catalunya és una proposta a la Comissió d'Economia que és l'encarregada dels temes de patrimoni, amb l'objectiu que quan la Generalitat recepcioni l'herència no es vengui aquest espai. Demanem al Parlament que treballi de forma conjunta amb les propostes que està fent TeC i amb la gent que ocupa i treballa al Vapor Ros per preservar-lo i per donar continuïtat als negocis que hi ha en aquest espai" ha expressat Cid a la trobada amb mitjans de Terrassa. La proposta, en els seus acords, reconeix que el Vapor Ros és un espai que ha de ser cedit a la ciutat de Terrassa i que per tant ha de quedar preferentment al marge de qualsevol acció o transacció que persegueixi l'obtenció de beneficis econòmics per part de la Generalitat de Catalunya.

La proposta presentada per CatComú demana, com ha explicat Matilla "el paper de l'Ajuntament ha de ser de llevadora, d' acompanyar el conjunt d'entitats i persones interessades per acompanyar, assessorar, però en cap cas protagonitzar el projecte que creiem que ha d'estar liderat per les persones i les activitats que actualment hi ha al Vapor Ros". "El que ens agradaria és que l'alcalde i el grup de govern tractéssin d'evitar que la Generalitat no se'l vengui. Ha d'haver-hi una exigència molt forta per part del govern socialista de Terrassa per evitar que la Generalitat el pugui vendre. Ens dóna la impressió que l'Ajuntament no està exercint aquest paper de lideratge i qui sí que l'està fent és Terrassa en Comú i la gent que avui treballa al Vapor Ros" ha afegit Cid. En aquest sentit el tercer acord de la proposta demana acompanyar l'Ajuntament de Terrassa per estudiar conjuntament amb l'Associació de veïns del Vapor Ros i altres entitats que puguin estar interessades en la creació d'un projecte d'autoorganització col·lectiva que pugui ser receptor de la cessió de la titularitat o de l'ús de l'espai i que assumeixi la responsabilitat de definir un procés d'activació, ocupació i rehabilitació del Vapor Ros.