Dissabte 17 el Centre Cívic Maria Aurèlia Capmany va acollir l'acte organitzat per En Comú Podem i Terrassa en Comú "Posem Catalunya en marxa". Un acte on la portaveu i el portaveu adjunt d'En Comú Podem al Congrés, Lucia Martin i Josep Vendrell i Xavi Matilla, portaveu de TeC van explicar l'oportunitat que suposa l'acord de Pressupostos Generals al que En Comú Podem ha arribat amb el govern. "Aquest acord de pressupostos obre un nou marc de diàleg, per això hem d'agrair la feina del grup d'En Comú-Podem per fer-lo possible. Ells sí que ens representen. Un acord que dibuixa una nova agenda de polítiques que ens permetran millorar la societat i millorar ciutats com Terrassa" va explicarXavi Matilla  a la presentació de l'acte.

"
Ens hem cregut l'acord de pressupostos més que ningú. No és l'acord que voldríem, no és perfecte, però hem aconseguit incloure moltes coses que eren prioritàries per nosaltres i que li donarien la volta a les polítiques del PP, millorant, sí o sí la vida de la gent" Lucía Martín, portaveu al Congrés d' En Comú Podem a l'acte de dissabte. Per la seva part Josep Vendrell va afegir "aquest acord de Pressupostos Generals de L'Estat el que vol és que el creixement econòmic arribi a tothom, no que se'l quedin uns quants com fins ara i com fomentaven les polítiques del PP".

L'aprovació d'aquests pressupostos però, depèn del suport d'altres forces polítiques del Congrés. En aquest sentit, els comuns hem interpel.lat a ERC i PdCAT a votar a favor de l'acord, ja que el pacte de Pressupostos obre la porta al diàleg per desbloquejar la situació que viu Catalunya. Vendrell a l'acte va asseverar "
la pregunta que li hem de fer a ERC i PDECat és quin sentit té fer fora Rajoy però quedar-nos amb les seves polítiques, prorrogant els seus pressupostos? No té sentit". Per la seva banda Martín "és de bojos que la Generalitat hagi retallat un 30% en habitatge a l'àrea metropolitana. I en canvi, es neguen a donar suport a uns pressupostos de l'Estat que augmentaria un 40% la inversió en aquest camp".

Un acord de pressupostos entre Govern i Unidos Podemos que permetria revertir l'austeritat i les retallades del PP, per definir una nova agenda de polítiques socials necessàries i útils per a la gent i per obrir un nou escenari de consens i diàleg per desbloquejar la situació actual a Catalunya. Un acord que premetria limitar el preu abusiu del lloguer; abaixar les taxes universitàries; apujar les pensions; implementar el salari mínim interprofessional entre d'altres.