Dimarts 12 de maig Terrassa en Comú ha fet una roda de premsa centrada en explicar com farà de l’ajuntament una institució oberta i transparent.  Anna Rius, número 4 de TeC, ha explicat que Terrassa necessita passar pàgina, que entri aire fresc a l’ajuntament i començar una nova etapa.

Una nova etapa marcada amb un canvi institucional a totes les esferes, per treure la ciutat del model desgastat, endarrerit i paralitzat que ha governat la ciutat els darrers 36 anys socialistes.

Un ajuntament transparent i accessible, que doni a la ciutadania la informació de com es prenen les decisions i les seves conseqüències positives i negatives. Un ajuntament que ha de respondre a les preguntes dels ciutadans.

Un ajuntament proper als ciutadans que faci de Terrassa una ciutat per a tots i participatiu. On els ciutadans puguin participar en les decisions que prengui l’ajuntament sobre les qüestions que puguin afectar les seves vides. I perquè això es doni es necessita que els processos de participació siguin propers, vinculants i en tots els nivells.

TeC proposa per aquest ajuntament obert i transparent una sèrie de mesures com són dotar els Consells Municipals de districte de major capacitat de funcionament, decisió, dotació i execució pressupostària; articular mecanismes que permetin la revocació de l’alcalde o l’alcaldessa per part de la ciutadania en casos d’incompliment dels compromisos;  l’establiment d’un codi ètic tant pels càrrecs públics com pel personal i les empreses que treballen per l’administració que evitarà les portes giratòries.

Cal un canvi, per higiene democràtica, per una nova manera de governar  i que les decisions de la ciutat tornin a mans dels ciutadans.

Terrassa en Comú té 35 propostes factibles, innovadores i compta amb experts per a fer-ho possible!