Des del 2017 hem vist centenars de milers de famílies desnonades, famílies amb deutes impagables de per vida, famílies arruïnades, i quan per fi se li exigeixen responsabilitats a la Banca, la justícia sucumbeix a les pressions i es fa enrere, obeint les seves abusives ordres.

Davant d'aquesta vergonyosa sentència volem manifestar que ens trobem davant d'una indignant sentència que deixa, encara més tocada, la credibilitat i la independència de la justícia. Una sentència que ha estat acordada per 15 vots a favor i 13 en contra i que anul·la la doctrina que havia consolidat les últimes sentències sobre aquests impostos que obligaven a què els pagués el banc.

Ens sumem a la petició de dimissió que ha fet la Asociación Jueces y Juezas para la Democracia, del magistrat Díez-Picazo, president de la Sala de lo Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem. I del magistrat Lesmes, president del Tribunal Suprem.

Ens sumem a la petició  que el Govern de l'Estat modifiqui la Llei perquè deixant clar que els impostos de les hipoteques els han de pagar els bancs. Aquesta acció és pot fer possible avui mateix. També demanem a l'Alcalde del nostre Ajuntament, el Sr. Vega, que faci aquesta petició de forma pública i contundent al President Pedro Sánchez, en compliment de la Proposta de Resolució aprovada el passat ple de l'Ajuntament de Terrassa sobre l'impost d'actes jurídics documentats. A la Junta de Portaveus del mes de novembre presentarem un acord en aquest sentit.

Donem tot suport a les mobilitzacions convocades per les entitats i organitzacions que han estat al capdavant de la lluita i la defensa dels nostres drets i que segueixen lluitant contra aquesta vergonyosa e injusta sentència.

Finalment, volem animar a la ciutadania a sortir al carrer a fer sentir la seva veu.