Dilluns 29 d'octubre, 158 infants de les escoles de Terrassa han estat expulsats dels serveis de menjadors escolars per presumpte impagament de les quotes del servei. Els alumnes usuaris del servei als quals les famílies no han anat a buscar, se'ls ha donat un entrepà i no han dinat el mateix que els seus companys. D'entre aquests infants, també hi ha perceptors de beques.

Davant aquests fets i les queixes que ens han arribat de les famílies hem sol·licitat a la Regidoria d'Educació de la ciutat els motius de tal mesura. Segons la regidoria, en tots els casos s'ha actuat seguint el protocol establert per la comissió de menjadors. A més, se'ns ha dit que els serveis socials han de revisar els casos per tal d'esbrinar si algun dels impagaments era produït per família en situació de vulnerabilitat i poder intervenir. Així i tot, dimecres tarda l'alcalde Alfredo Vega ens ha anunciat en nota de premsa que 78 d'aquests casos encara estan en procés de revisió per part dels serveis socials.

Des de Terrassa en Comú creiem que qualsevol protocol d'actuació vers els infants hauria de fer prevaldre els drets d'aquests infants davant els exercicis comptables dels comptes de resultats. Per tant, demanem a la regidoria la revisió urgent del protocol d'impagaments per tal que els serveis municipals actuïn des d'una perspectiva garantista davant els drets dels infants, tal com ha de fer un servei públic.

A més, volem posar damunt la taula el debat sobre la idoneïtat d'un model de gestió privada dels serveis de menjadors a les escoles públiques de la ciutat. L'actual empresa que els gestiona va guanyar el concurs tot i obtenir una de les pitjors puntuacions tant en la gestió dels impagaments com en la proposta educativa.

Finalment demanem a l'alcalde una resposta i un aclariment urgent ja que amb les seves declaracions encara genera més dubtes. Tenim clar que la mesura és absolutament injusta, desproporcionada i que pot suposar una vulneració flagrant dels drets dels infants.