Dissabte 15 de setembre vam donar el "tret de sortida" a aquest nou curs polític amb un acte al mNACTEC on els assistents van poder conèixer la principal novetat que portem, l'Àgora TeC.

Les regidores de TeC Marta Muntanyola i Òscar Monterde van presentar l'Àgora de TeC, la plataforma digital de participació oberta i democràtica. "L'Àgora ens permet crear uns diàlegs i converses constants amb la ciutadania, amb diferents processos participatius" va explicar Muntanyola en la presentació de la plataforma. "Un espai molt ampli que permet la ciutadania interactuar i, també conèixer tot allò que passa a TeC" va explicar el regidor Monterde.

A continuació a l'obertura del curs polític amb Xavi Matilla, portaveu del Grup Municipal de Terrassa en Comú va explicar que "volem iniciar aquest curs amb força. No volem que sigui un curs de paràlisi i d'urgències. Aquest ha de ser un curs per poder continuar fent el que hem fet fins ara: treballar el dia a dia per a solucionar els problemes de la gent. (...) Hem de ser proactius i ambiciosos per a generar consciència i consens col·lectiu”.

L'acte va acabar amb una conversa a tres amb Xavi Matilla, Marcelo Expósito, secretari tercer del Congreso de los Diputados i diputat d'En Comú Podem i Agnès Petit, responsable política d'organització i territori de TeC. Es van tractar temes al voltant de la democràcia participativa, com fer possible que les democràcies siguin més inclusives,que les polítiques públiques tinguin un impacte positiu en la vida de la gent; com construir una ciutat més oberta, transparent i col·laborativa. Acceptant el repte que ens espera aquests mesos vinents fins a les eleccions municipals,però reprenent i resignificant el que ens va dur a la política i a les institucions: posar la vida de la gent al centre de la política, des de la òptica de la transformació social. La utilitat de l'Àgora com una eina que ens planteja anar més enllà de la organització, un lloc sense intermediaris per elaborar idees, continguts, per fer comunitat i guanyar Terrassa i el futur col·lectivament.

Un acte on els assistents van poder veure la nova imatge que hem estrenat, una imatge que apel.la a la interacció entre la ciutadania i la ciutat i brindar per l'inici del curs polític.