Terrassa en Comú ha presentat Acord de Junta de Portaveus per a que l'Ajuntament de Terrassa s'adhereixi al manifest que demana a l'Acadèmia sueca modificar les seves normes i atorgar a Federico García Lorca el Premi Nobel de literatura a títol pòstum.

Coincidint amb el 120 aniversari del naixement de Federico García Lorca, un grup d'intel.lectuals i artistes han presentat un manifest per a demanar a l'Acadèmia Sueca la concessió del Premi Nobel de Literatura. Una petició que va precedida de la petició de modificació de les normes, ja que en l'actualitat no contemplen la concessió a persones mortes a títol pòstum.

Un acord que també demana que l'Ajuntament traslladi al Consell Escolar Municipal la iniciativa d'organitzar lectures i representacions de l'escriptor, instant la Regidoria de Cultura a l'organització d'actes al voltant de la figura de Lorca. Finalment l'acord demana traslladar aquests acords tant a l'ambaixada sueca a Madrid, com al president del Govern d'Espanya, al Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i al Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas; als grups parlamentaris del Congrés i el Senat, a la presidència del Govern de Catalunya, a la Conselleria de Cultura i al moviment associatiu de la nostra ciutat.

Un reconeixement a un extraordinari i gran escriptor, amb una obra que va de la poesia al teatre i la narrativa. Un dels màxims representants de la Generació del 27 amb una obra viva que ha estat traduïda tots els idiomes. Un poeta a qui quatre escriptors, Juan Ramón Jiménez, Vicente Aleixandre, Gabriel García Márquez i Pablo Neruda citen com a referència en el seu discurs d'acceptació del premi. Aquests i molts altres motius fan de Lorca un escriptor universal. 

Descàrrega: