Des de Terrassa en Comú volem mostrar el nostre suport a les protestes dels taxistes de la nostra ciutat, en suport a la vaga i mobilitzacions que duen a terme els seus companys a Barcelona. Pensem que la liberalització no és la solució, ans al contrari, precaritza el sector.

El servei públic de taxi està en lluita davant la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de mantenir la suspensió del reglament de l'Àrea metropolitana aprovat el mes de febrer per l'Ajuntament de Barcelona, ​​que exigia que les empreses Uber i Cabify disposessin d'una llicència local. Aquestes empreses són multinacionals que operen en un centenar de països saltant-se les regulacions fiscals i laborals, són capital global, treball precari i explotació. Actualment el conflicte s'origina perquè aquestes empreses no respecten la ràtio de llicències VTC marcada per l'Ajuntament de Barcelona d'1/30 i es beneficien del buit legal del 2012-2015 perquè els tribunals de justícia atorguin llicències a favor seu. Cal tenir en compte que obrir la porta a aquest tipus d'empreses multinacionals suposa la individualització i la precarització de les condicions laborals i la implantació, un cop més, d'un capitalisme salvatge que trenca amb tot tipus de convenis laborals.

Així mateix, animem a tot el col·lectiu de taxistes de la resta del país que comparteixen la mateixa lluita a unir forces i sumar-se a la mobilització com ja ha succeït en llocs com Madrid, Andalusia, Aragó i Euskadi. La seva lluita és una important reivindicació per a la defensa del transport públic i dels drets de totes les treballadores i treballadors.

Des de TeC donem suport a les reivindicacions dels treballadors del taxi i demanem que les mesures aprovades per l'Ajuntament de Barcelona s'apliquin a tot el país, com a mesura factible de solució del conflicte. Finalment, insistim que el progrés de la nostra societat ha de ser amb drets socials i treball digne, no amb models neoliberals de precarietat i explotació. Tot el nostre suport a les mobilitzacions que vagin en aquesta línia, com ara han fet els taxistes i fa uns dies els treballadors d'Amazon.