Des de Terrassa en comú volem posar de manifest que el model de govern de la ciutat, protagonitzat pel PSC, està gastat i caduc. Són molts els exemples que hem conegut darrerament que ens demostren la manifesta incapacitat dels que haurien de liderar políticament la nostra ciutat. Fets que s’expliquen per l’actual situació de confort, d’acomodament i de paràlisi en què viuen alguns dels responsables polítics de la ciutat, al capdavant dels quals tenim Jordi Ballart.

Un dels exemples més clars de la mala gestió política de l’actual Ajuntament és el cas de les ajudes sol·licitades a la Diputació de Barcelona després de l’intens temporal de vent del 9 de desembre de 2014 que va provocar dos morts, diversos ferits per cops i contusions i molts danys en mobiliari urbà, arbres tombats al carrers, places i parcs. En primer lloc, la gestió demostra un evident desconeixement i despreocupació per les convocatòries i procediments per sol·licitar ajudes a administracions superiors. Amb un consistori que no va enviar la documentació necessària per a poder tramitar correctament l’ajuda. I en segon, posa de manifest la impostura i cinisme d’aquells que sabent dels seus errors, intenten amagar la seva incompetència excusant-se amb els altres, i per tant, evitant assumir-ne responsabilitats.

Avui dimecres 29 d’abril hem conegut la decisió per part de l’Ajuntament d’anul·lar el procés de concessió del servei d’autobusos, ja que el procediment ha incomplert de manera flagrant preceptes legals. Aquesta no és la primera vegada que s’ha anul·lat el procés de concessió, fins a dues vegades més (setembre i novembre de 2014) s’ha aturat el procés.

La incompetència té costos per a tots. Implica perdre diners, però també té un preu per la ciutadania, en la seva qualitat de vida o en el respecte dels seus drets. Aquests dos exemples són fets inadmissibles, que suposen la pèrdua de recursos i oportunitats de tots els terrassencs i terrassenques, per manca de lideratge polític, incapacitat de gestió i falta de compromís..

Dos exemples que posen en evidència un procés de decadència progressiva del PSC que ens arrossega a tots. Un projecte desgastat que ja no es pot estirar més. Aquests fets ens interpel·len, i ens obliguen a insistir que cal passar pàgina i obrir una nova etapa de canvi a la ciutat. No ens podem permetre deixar la ciutat submergida en la inèrcia, la paràlisi i l’endarreriment. Els temps han canviat. Per gestionar adequadament la ciutat i aprofitar les oportunitats cal coneixement, esforç i compromís. S’ha acabat el temps en què la ciutat es podia permetre persones no prou preparades, que prioritzen les relacions públiques a treballar per la gent.

I per fer-ho possible calen noves persones solvents i compromeses amb la seva ciutat que prenguin el relleu i assumeixi el repte de liderar una nova etapa per la ciutat. Un equip de ciutadans preparats que es comprometen amb Terrassa i la seva gent els propers quatre anys. Persones que siguin capaces de recuperar el lideratge polític que una ciutat com Terrassa necessita i mereix. Ara és el moment. L’hora del canvi ha arribat. L’hora de Terrassa en comú