Terrassa en Comú i ERC-MES hem fet roda de premsa conjunta per demanar la celebració d'un Ple extraordinari per abordar la situació de la neteja i la recollida de residus a la nostra ciutat. Una roda de premsa on hem volgut denunciar que la nostra ciutat no passa pel millor moment en el tema de la recollida de residus amb carrers amb un aspecte no desitjat.

Una situació en la qual ens trobem que demostra que el govern del PSC és incapaç de redreçar la situació en què ens trobem després de 3 anys. "La nostra ciutat no passa pel millor moment en tema de recollida de residus amb un problema de gestió política de la situació molt important" ha explicat Xavi Matilla a la compareixença pública. "La gestió de residus no funciona a la nostra ciutat, és una evidència" ha explicat Albert.

Després de tres anys i quan només queda menys d'un d'aquest mandat "tenim la sensació que la situació va a pitjor. 3 anys d'augment sistemàtic del pressupost d'Eco-Equip, un increment necessari, però no s'ha millorat la capacitat de gestió política del servei" ha emfasitzat Matilla. Afegint "en aquests tres anys no hi ha hagut planificació, ni definició del contracte programa com ja hem explicat en altres compareixences i podem afirmar que la gestió política no ha estat l'apropiada. És per això que creiem que l'equip de govern té l'obligació de comparèixer i explicar quines accions han fet."

Un dels mals endèmics del mal funcionament i descontrol d'Eco-Equip és que no existeix un marc de relació contractual entre l'empresa i el titular del servei que és l'Ajuntament, que permeti establir objectius i compromisos concrets i defineixi alhora mecanismes de seguiment i control. Per aquest motiu alguns grups municipals portem demanant des d'inici de mandat la necessitat urgent d'establir un marc de relació entre Eco-Equip i l'Ajuntament a través d'un contracte-programa per tal de tenir la màxima transparència, control i eficiència del servei.

Un Ple extraordinari pel què es necessiten 7 regidors per poder fer la petició i que "ha de servir per dotar-nos de més temps per treballar-lo, fent un debat obert i transparent. Un Ple exclusiu per parlar de residus és un marc perfecte per obligar a trobar solucions” ha explicat el portaveu del GM d'ERC-MES, Isaac Albert.

Un Ple extraordinari com la millor fórmula per obrir debat polític, poder definir problemes i assolir compromisos polítics per solucionar la neteja i gestió de residus a la ciutat.