Catalunya en Comú arrenca divendres 29 de juny les votacions per escollir els òrgans de direcció de la formació. Un total de 12.382 persones inscrites al cens de CatComú podran participar en aquestes eleccions internes, que configuraran la propera Executiva, el Consell Nacional de Comuns, la Comissió de Comptes i la Comissió de Garanties. Les votacions es faran de forma telemàtica i estaran obertes des de les 10 hores d’aquest divendres fins les 22 hores del proper dilluns 2 de juliol.

Per a poder votar, les persones inscrites hauran d’haver verificat la seva identitat, una possibilitat que es mantindrà oberta durant tot el període de votacions. Aquest dijous 28 de juny el nombre d’inscrits verificats era de 8.778 persones. El cens d’inscrits per a aquestes eleccions internes es va tancar el passat 18 de juny.

Les eleccions internes de Catalunya en Comú serviran per escollir les 30 persones que integraran l’Executiva Nacional, les 116 persones escollides per circumscripció única i les 74 representants territorials que formaran part del Consell Nacional de Comuns, les 5 persones que constituiran la Comissió de Garanties, i les 5 persones que formaran part de la Comissió de Comptes. Aquests òrgans tindran un mandat de dos anys i totes les candidatures han hagut de garantir de garantir un mínim d’un 50% de dones.