L’Ègara Fòrum Mobilitat (EFM) va organitzar el debat sobre mobilitat on l'alcadable Xavi Matilla i els representants de les 7 candidatures a l’Ajuntament de Terrassa convidades van respondre a diferents preguntes sobre el tema.

Xavi Matilla va destacar que “la conversió en zona de vianants total d’un carrer ha de ser un fet excepcional. El repte ha de ser reduir el nombre de vehicles, no extingir-los a zero.” Per l’alcaldable de Terrassa en comú, la mobilitat no ha de ser una acció discriminatòria. “És necessari aprovar un pla de mobilitat urbana amb un equip que el pugui gestionar i coordinar. Hem de considerar la mobilitat com un element central de les polítiques d'espai públic, i no com un element lateral, ja que connecten l'espai, el vertebren i són el principal element d'accessibilitat” va compartir amb els assistents al debat en ser preguntat pel Pla de mobilitat.

En acabar el debat i quan li van preguntar per la seva ciutat ideal, Matilla va triar Copenhaguen per la seva concepció global de la mobilitat i la capacitat d’incorporar elements de qualitat de vida en el seu disseny.

El debat es va realitzar dilluns 27 d’abril a les 18.30 hores a la Sala d’actes de la Biblioteca Central de Terrassa.