Terrassa En Comú ha presentat proposta de resolució per al Ple Municipal del mes de maig per agilitzar i fixar terminis per a la construcció d'un equipament municipal al Districte 3.

El Districte 3 estava format fins fa uns mesos per 8 barris (Can Palet, Can Palet II, Segle XX, Can Jofresa, Xúquer, Guadalhorce, Les Fonts i Can Parellada) i tenia una població de 33.279 habitants. Amb la creació del nou Districte 7, per part de l'equip de govern, el Districte 3 ha perdut els barris de Les Fonts i Can Parellada i actualment té una població de 24.664 habitants. L'equipament cívic del districte és el
Centre Cívic Alcalde Morera, un equipament que no pot donar cobertura a les necessitats de les entitats del districte ni a les necessitats dels serveis municipals que allà s'ubiquen. Cal destacar que la sala d'actes del Centre Cívic pateix problemes estructurals, pràcticament des dels inicis d'entrada en funcionament de l'equipament, per filtracions de soroll als habitatges adjunts que provoquen que aquesta estigui infrautilitzada. Tenim constància que s'han realitzat petites reformes per a sortir del pas, però que no resolen el problema estructural. Un problema que ha implicat la pèrdua d'una part de la sala utilitzada per la gent gran. Aquest fet exemplifica la impossibilitat del centre cívic de donar cobertura a totes les necessitats de les diferents entitats i posa de relleu la necessitat d'un nou equipament dissenyat amb la col·laboració de les entitats del districte perquè doni resposta a les seves necessitats.

 

El passat Ple Municipal Ciutadans va presentar una proposta que va ser votada a favor pel PSC per a la creació d'un pàrquing al mateix espai. Una proposta que no va ser aprovada pel Ple i que ni tan sols havia estat consultada amb el Servei de Mobilitat ni que avalaven les entitats del Districte amb les que va haver una al mes de març una primera reunió per saber les seves necessitats i un compromís per fer una segona reunió després de Setmana Santa que no s'ha fet.

La proposta que presentem ve motivada per les necessitats que les entitats del Districte 3 ens han mostrat. La proposta demana que es convoqui una reunió amb totes les entitats del districte 3 en un termini màxim d'1 mes, per explicar i clarificar l'actual estat del projecte del nou l'equipament del D3 i la proposta d'equipament que fa l'equip de govern. Així com dissenyar un procés de participació per les entitats del Districte 3 per la definició dels d'aquest nou equipament; elaborar l'avantprojecte i treure a concurs l'elaboració del projecte durant aquest any 2018, i definir de forma clara, el període d'execució i les inversions anuals i estudiar els usos que se li poden donar al solar durant el temps que es trigarà a iniciar la construcció del nou equipament (sempre que sigui un ús temporal i que la seva inversió serveixi com a avançament de les obres necessàries per a la construcció de l'equipament). Finalment demanem que es faci un estudi dels problemes d'aparcament als barris de Can Palet, Can Palet II i Guadalhorce així com dels pàrquings buits a tota la zona per poder plantejar possibles solucions.

Terrassa En Comú presentarà dues propostes de resolució al Ple de maig, aquesta i per a la creació d'un Observatori de la contractació a l'Ajuntament de Terrassa.