El 17 de maig es commemora el dia contra l'homofòbia, la lesfòbia, la bifòbia i la transfòbia com a mostra de rebuig a qualsevol tipus de discriminació per raó d'orientació sexual o identitat de gènere. Un dia per tornar a recordar i condemnar la situació de violència i discriminació que estan patint les persones lesbianes, gais, trans i bisexuals arreu del món.

Un dia per reclamar la fi de les agressions homòfobes també a casa nostra i ho hem fet amb la presentació d'un acord de Junta de Portaveus per instar al Govern de l'Estat Espanyol a aprovar definitivament i desplegar la proposta de "Ley contra la discriminación por orientación sexual, identidad o expresión de género y características sexuales, y de igualdad social de lesbianas, gais, bisexuales, transexuales, transgénero e intersexuales". Així com instar la Generalitat a desplegar la Llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, especialment en el seu règim sancionador i a l'Ajuntament a montrar-ne el seu compromís per fer complir aquesta Llei. Tres dels seus acords on també demanem que per commemorar cada 17 de maig es pengi el símbol de l'arc de Sant Martí a la façana del consistori així com fomentar l'organització d'actes a la nostra ciutat.

El 17 de maig, Dia contra la LGTBIfòbia, ha de servir per reclamar, doncs, la fi de tota discriminació per motiu d'orientació sexual i identitat de gènere. La lluita contra la LGTBIfòbia és una lluita moral i política, la lluita de totes i tots els i les qui creiem en una societat més justa, més generosa i més respectuosa.

La LGTBIfòbia, l'odi i menyspreu cap a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals genera violència, i ho fa de moltes maneres. La igualtat és tasca de tota la ciutadania, i les administracions públiques també han de treballar per a la seva promoció i comprometre's a no fer ni un pas enrere.

 

Descàrrega: