Terrassa en Comú hem presentat acord de Junta de Portaveus en rebuig a la sentència de l'Audiencia Provincial de Navarra coneguda el 26 d'abril del cas de "la manada". Una sentència que condemna els 5 acusats a penes de 9 anys de presó per abús sexual continuat amb prevalença i a 5 anys de llibertat vigilada. Una sentència que, a més de no considerar el delicte com a agressió sexual inclou un vot particular en què es demana l'absolució de tots els acusats (a excepció del delicte de furt).

Aquesta és una sentència que, com hi han valorat experts i expertes jurídics, entitats feministes i de dones o el Govern de Navarra entre altres, minimitza els fets en no considerar-los com a agressió sexual. Una sentència que posa el focus en el comportament de la víctima i no dels agressors, afavorint la impunitat de les agressions masclistes i enviant un missatge de descrèdit de la vivència de les dones que pateixen aquestes agressions.

L'acord que hem presentat insta al Congrés dels Diputats i al Senat a la modificació del Codi Penal per revisar el supòsit d'abús sexual així com la consideració jurídica de la violència en casos d'agressions sexuals i violació. En el seu segon acord dóna suport incondicional a les víctimes, així com a totes les mobilitzacions socials en rebuig d'aquesta sentència.