Dijous 12 d'abril l'alcalde Alfredo Vega del Grup Municipal del PSC i el Portaveu del Grup Municipal de TeC Xavi Matilla han fet roda de premsa per presentar la Comissió d'estratègia de ciutat conjunta. Una comissió que pretén encetar un procés d’anàlisi i reflexió sobre els aspectes clau de Terrassa, amb una diagnosi de problemàtiques i reptes de futur, que esdevingui d’utilitat en la presa de decisions per al futur de la ciutat.

La roda de premsa ha permès conèixer els objectius, eixos de treball així com els primers treballs que es realitzaran. Pel que fa als objectius Matilla ha remarcat que “aquest és un espai innovador entre un grup al Govern i un a l'oposició alineats per treballar per la ciutat”. L'alcalde ha especificat que “és necessària una mirada amb projecció estratègica per poder projectar els reptes de la nostra ciutat”. Una Comissió que “ha d'impulsar treballs que permetin avançar idees en el diagnòstic de la ciutat i en futures propostes. (…) Si volem fer una mirada cap al futur ens cal fer una diagnosi de futur i establir consensos” en paraules de Matilla.

La Comissió treballarà en 3 eixos com són Urbanisme, habitatge i espai urbà; Drets socials i vulnerabilitat i Ocupació, estructura industrial. Als tres eixos se li sumarà un de transversal a tots que serà el de les desigualtats. Seguint aquests eixos, la Comissió està treballant ja en uns primers treballs. El primer sobre buits urbans i sobre l'estudi de l'estat de l'execució del POUM i un estudi sobre les desigualtats a Terrassa.La ciutat ha crescut d'una determinada manera que no és igual a tot el territori. Volem saber quina situació tenim i les possibilitats que té Terrassa per optimitzar allò que tenim” ha explicat Matilla.

La Comissió d'estratègia treballarà amb un calendari de 4 fases: la primera de diagnosi, debat i reflexió; la segona de definició i concreció de propostes fins abans de l'estiu; la tercera de participació i obertura per cercar consensos tant socials com polítics que arribarà fins al mes d'octubre i la quarta de Conclusions i tancament fins a desembre de 2018.

Una Comissió que “té voluntat no excloent, de cercar consensos i majories (…) establint llocs de diàleg” en paraules de l'alcalde. “Terrassa necessita espais de reflexió política rigorosa cap al futur, amb una mirada d'esquerres i progressista, amb una mirada àmplia de la ciutat. El repte de la Comissió és que el que es treballi allà vagi més enllà del 2019” ha volgut remarcar Matilla.